Jelenlegi hely

ÉLETMENTÕ

Elindult a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentõszolgálat új, ÉletMentõ elnevezésû applikációja, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást. Az elsõ napokban már negyedmillióan letöltötték és naponta 10–15 valódi segélyhívás be is érkezik róla.

Az ÉletMentõ applikáció az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára ingyenesen elérhetõ. Az alkalmazás amellett, hogy pontos helymeghatározást tesz lehetõvé, megjeleníti a mentõk számára az elõre feltöltött egészségügyi adatainkat is.

LEGKÖNNYEBBEN ÉS LEGGYORSABBAN

Az új applikációnk, az ÉletMentõ alkalmazás arról szól, hogy hogyan tudunk legkönnyebben, leggyorsabban segítséget hívni, ha bajba kerülünk – kezdte a tájékoztatást Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat sajtószóvivõje. Az alkalmazás lehetõvé teszi, hogy fontos adatainkat (például ismert betegség, kezelés, gyógyszerérzékenység stb.) elõre megadjuk, így azok egy gombnyomásra a segélyhívással azonos idõben megjelennek a mentésirányítóknál – csakúgy, mint a helymeghatározásunk, vagy éppen, hogy telefonunknak milyen a töltöttségi szintje, ami a készülék lemerülése esetére hasznos információt jelenthet.

POZITÍVAK A VISSZAJELZÉSEK

Gyõrfi Pál hozzátette, az ÉletMentõ applikációt, a nagy elõnyei miatt is, nem véletlen, hogy már az elsõ héten nagyon sokan letöltötték, és a visszajelzések is pozitívak. – Az emberek értik és érzik azt, hogy az applikációval az Országos Mentõszolgálat segíteni szeretne nekik. Az elsõ napokban 250 ezren töltötték le a mobiljukra, ami egy óriási eredmény, és azt is látjuk, hogy sokan használják. Napi 10–15 valódi segélyhívás érkezik már az applikáción keresztül.

DIGITÁLIS ADATCSOMAG ÁLL RENDELKEZÉSRE

Az ÉletMentõ applikáció hívásai ugyanúgy „klasszikus” segélyhívások, csakhogy itt már a hívás fogadásakor rendelkezésre áll – és a monitoron látható – egy digitális adatcsomag rólunk. – Ha egyértelmûen mentõre van szükség, és egészségügyi vészhelyzetrõl van szó, akkor az applikáció nagyon jó megoldás. Különösen ki tudjuk használni az elõnyeit, ha saját magunkhoz akarunk mentõt hívni, hiszen abban az esetben fog hasznosulni az a sok-sok információ, amit elõre már az applikációban megadhattunk.

SZÍV CITY – ÚJRAÉLESZTÉS, ÖNKÉNTESEKKEL

Az Országos Mentõszolgálatnak az ÉletMentõ applikáció nem az elsõ alkalmazása, hiszen létezik a Szív City is. Ez egy virtuális közösség, melynek önkéntes tagjai készek megmenteni a keringésleállás köztéri áldozatait. Ennek az applikációnak a letöltésével és a regisztrációval vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentõszolgálat riasztására a helyszínre sietnek és mielõtt a mentõ megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéshez. A sajtószóvivõ kiemelte, ezen alkalmazásukat már közel 40 ezren letöltötték, és sok-sok ember életét meg tudták menteni így.

 

Forrás: Napló

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére