Jelenlegi hely

ÉLETMENTÕ

Elindult a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentõszolgálat új, ÉletMentõ elnevezésû applikációja, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást. Az elsõ napokban már negyedmillióan letöltötték és naponta 10–15 valódi segélyhívás be is érkezik róla.

Az ÉletMentõ applikáció az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára ingyenesen elérhetõ. Az alkalmazás amellett, hogy pontos helymeghatározást tesz lehetõvé, megjeleníti a mentõk számára az elõre feltöltött egészségügyi adatainkat is.

LEGKÖNNYEBBEN ÉS LEGGYORSABBAN

Az új applikációnk, az ÉletMentõ alkalmazás arról szól, hogy hogyan tudunk legkönnyebben, leggyorsabban segítséget hívni, ha bajba kerülünk – kezdte a tájékoztatást Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat sajtószóvivõje. Az alkalmazás lehetõvé teszi, hogy fontos adatainkat (például ismert betegség, kezelés, gyógyszerérzékenység stb.) elõre megadjuk, így azok egy gombnyomásra a segélyhívással azonos idõben megjelennek a mentésirányítóknál – csakúgy, mint a helymeghatározásunk, vagy éppen, hogy telefonunknak milyen a töltöttségi szintje, ami a készülék lemerülése esetére hasznos információt jelenthet.

POZITÍVAK A VISSZAJELZÉSEK

Gyõrfi Pál hozzátette, az ÉletMentõ applikációt, a nagy elõnyei miatt is, nem véletlen, hogy már az elsõ héten nagyon sokan letöltötték, és a visszajelzések is pozitívak. – Az emberek értik és érzik azt, hogy az applikációval az Országos Mentõszolgálat segíteni szeretne nekik. Az elsõ napokban 250 ezren töltötték le a mobiljukra, ami egy óriási eredmény, és azt is látjuk, hogy sokan használják. Napi 10–15 valódi segélyhívás érkezik már az applikáción keresztül.

DIGITÁLIS ADATCSOMAG ÁLL RENDELKEZÉSRE

Az ÉletMentõ applikáció hívásai ugyanúgy „klasszikus” segélyhívások, csakhogy itt már a hívás fogadásakor rendelkezésre áll – és a monitoron látható – egy digitális adatcsomag rólunk. – Ha egyértelmûen mentõre van szükség, és egészségügyi vészhelyzetrõl van szó, akkor az applikáció nagyon jó megoldás. Különösen ki tudjuk használni az elõnyeit, ha saját magunkhoz akarunk mentõt hívni, hiszen abban az esetben fog hasznosulni az a sok-sok információ, amit elõre már az applikációban megadhattunk.

SZÍV CITY – ÚJRAÉLESZTÉS, ÖNKÉNTESEKKEL

Az Országos Mentõszolgálatnak az ÉletMentõ applikáció nem az elsõ alkalmazása, hiszen létezik a Szív City is. Ez egy virtuális közösség, melynek önkéntes tagjai készek megmenteni a keringésleállás köztéri áldozatait. Ennek az applikációnak a letöltésével és a regisztrációval vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentõszolgálat riasztására a helyszínre sietnek és mielõtt a mentõ megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéshez. A sajtószóvivõ kiemelte, ezen alkalmazásukat már közel 40 ezren letöltötték, és sok-sok ember életét meg tudták menteni így.

 

Forrás: Napló

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
Ugrás az oldal tetejére