Jelenlegi hely

Újabb kerékpárút és járdaszakasz épül

Közel 1 kilométer hosszú és 3 méter széles gyalog -és kerékpárút épül a Korányi Frigyes és Mogyoró utca közötti szakaszon, biztonságosabb lesz a közlekedés Sóstóhegyre. Ez egy része annak az összesen 1,8 milliárd forintos csomagnak, amelyet Nyíregyháza város kapott a Minisztériumtól területi infrastrukturális fejlesztésekre. A beruházás a lakossági kérések figyelembevétel készül és előreláthatólag augusztus közepére elkészül.

Ez egy régi terve volt Nyíregyháza Önkormányzatának, és több lakossági kérés is érkezett.

Egy 1,8 milliárd forint értékű, a Minisztériumtól területi infrastrukturális fejlesztésekre kapott összeg részeként valósulhat meg a beruházás. Így közel 1 kilométer hosszú és 3 méter széles gyalog -és kerékpárút épül ezen a szakaszon, a kivitelezési munkálatok megkezdődtek.

" Az előkészítő munkák folynak még. Területrendezésre is szükség volt, mert az eredeti szabályozási terv nem biztosította a teljes 2,7 méteres szélességet, ami a gyalog -és kerékpárúthoz szükséges, tehát itt egy felületen gyalogosok és kerékpárosok kell, hogy közlekedjenek, ezért a szabályozási tervet módosítani kellett a városnak. Ennek eredményeképpen lehetőség nyílt egyeztetni a lakókkal. Akik arra jártak láthatták már, hogy kerítéseket bontott a kivitelező. A kerítésbontás és a közművek áthelyezése az elsődleges lépés, amit el kell végezni, utána már sokkal látványosabb lesz a munka." – mondta el Pató István, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály osztályvezetője.

Újabb szakasszal bővül Nyíregyháza gyalog és kerékpárút hálózata. A Korányi Frigyes utcai szakaszt meghosszabbítják egészen a Mogyoró utcáig, így teljesen biztonságossá válik a közlekedés Sóstóhegyig.

A kivitelezési munkálatok előreláthatólag augusztus közepére befejeződnek, útlezárásra és közlekedési fennakadásra nem kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

 

Forrás: nyiregyhaza.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!