Jelenlegi hely

RENDEZETTEBB LETT A „KISERDÕ”, ÚJ FUNKCIÓKKAL

Ha azt mondjuk: Sóstói-erdõ, nem kell hozzá különösebb magyarázat. Ám egy idegen számára a „kiserdõ” kifejezés már feladja a leckét, de mi tudjuk, hogy a nyíregyházi köznyelvben ez a Mák, a Géza, a Nefelejcs és a Hunyadi utcák által körbeölelt területet jelenti. Jó hír, hogy a sokáig elhanyagolt rész most felfrissült, méltó lett a belvároshoz. Bár igazi arcát tavasszal mutatja majd meg, így, behavazva is szép.

A városházi pályázatok és projektmenedzsment referatúra tájékoztatása szerint ez is egy uniós projekt részeként készült el. Az önkormányzat még 2017-ben nyerte a 100 százalékos intenzitású pályázatot, melynek egyik részeként megújult a „Szabadtéri” (ma már: Rózsakert Szabadtéri Színpad), mostanra pedig megvalósult a „kiserdõ” funkcionális bõvítése több mint 50 millió forint EU (TOP-os) támogatással. ZÖLDÜLÉS, JÁTSZÓTÉR, KERÉKPÁRTÁROLÓ A fejlesztés során megújult a zöldfelület (mire kitavaszodik, többet mutat majd magából), amellyel így az újonnan létrehozott játszóteret és a gyalogutat fasorok, facsoportok szegélyezik és cserjesorok határolják, továbbá a kedvezõbb városklímáért árnyékoló lombhullató, többszintes zöldfelületeket létesítettek. Mindenképpen növelheti a közismert terület rekreációs oldalát, hogy elkészült egy több-korcsoportos, sokfunkciójú játszótér, mely két, homok eséscsillapító felülettel ellátott részbõl áll, ezeket burkolt pihenõ- és gyalogút felület választja ketté. Az aktívabbak mellett gondoltak a passzív (pihenésre vágyó) használók igényeire is, így kihelyezett padok, asztalok, hulladékgyûjtõk és információs táblák segítik a felüdülést, szórakozást. Ami a logisztikát illeti: a gépjármû forgalmi út csatlakozásánál kerékpártároló felületet alakítottak ki, a játszótér szélétõl pedig gyalogút vezet a kiserdõig és a már meglévõ, erdõn átvezetõ ösvényhez csatlakozik. A vagyonvédelemrõl térfigyelõ kamerák gondoskodnak.

Forrás: https://www.nyiregyhaza.hu/nyiregyhazinaplo

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
Ugrás az oldal tetejére