Jelenlegi hely

Mobilapp az Ügyfeleknek

Időpontfoglaló mobilalkalmazást vezetett be a polgármesteri hivatal

Tovább digitalizálódik a városháza: mostantól több osztályon egy könnyen elérhetõ mobilapplikáció segítségével szintén lehet idõpontot foglalni (ami mellett továbbra is él az internetes lehetõség), és új helyszínekkel bõvült a hívószámos rendszerrel felszerelt ügyfélvárók sora, utóbbit egy felújítás tette lehetõvé – kaptuk a részletes tájékoztatást a városházáról. A hírekbõl ismert: az elmúlt években fokozatosan újulnak meg a polgármesteri hivatal épületrészei. Legutóbb a B épület igazgatási ügyfélszolgálata, és az igazgatási osztály irodái korszerûsödtek 1,5 millió forintból.

HÍVÓSZÁMOS IGAZGATÁSI OSZTÁLY

A felújítással párhuzamosan hívószámos rendszerrel felszerelt ügyfélvárót alakítottak ki. Ezáltal a sorszám alapján történõ behívás már nemcsak az ügyfélszolgálati centrumban – az adóosztály, szociális és köznevelési osztály, építésügyi osztály ügyfélszolgálati ablakainál – érhetõ el az ügyfelek számára, hanem az igazgatási osztály ügyfélszolgálatán is.

EGYSÉGES IDÕPONTFOGLALÁS

A fejlesztés következõ lépéseként pedig egységes idõpontfoglalási rendszert vezettek be a hatósági jellegû feladatot ellátó osztályok ügyfélszolgálatain, így az adóosztályon, az építésügyi osztályon, az igazgatási osztályon, a közterület-felügyeleten, illetve a szociális és köznevelési osztályon. Az új rendszer lehetõvé teszi mind internetes felületen, mind mobilapplikáció segítségével az elõzetes idõpontfoglalást, amely várakozásaink szerint jelentõsen megkönnyíti az ügyintézést, lerövidítheti a hosszas hivatali várakozást. – Az interneten, illetve az UrbanIQ mobilapplikációval 2 héttel elõre is lehet foglalni idõpontot, ezzel csökkentve a várakozás idejét. A mobilalkalmazást a NISZ Zrt. fejlesztette Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának igényeire szabva. Reméljük, hogy ügyfeleink a rendszer használatával könnyebben beilleszthetik napi teendõik, szabadnapjaik közé a hivatali ügyintézést – tette hozzá a hírhez Kása Brigitta aljegyzõ.

CSÖKKENHET A VÁRAKOZÁSI IDÕ

A rendszer használatával elõre kiszámíthatóvá válik a várakozás ideje. Elég akár 5 perccel a lefoglalt idõpont elõtt megérkezni és várakozni egy rövid ideig. Megszûnik a bizonytalan, hosszas hivatali várakozással eltöltött idõ, lecsökkenhet a várakozók száma. Az ügyfelek hamarabb, nagyobb elégedettséggel intézhetik ügyeiket a hivatalban, annál is inkább, mert a rendszer arról szintén tájékoztatja az adott ügyben idõpontot foglaló ügyfelet, hogy milyen iratokat hozzon magával a gördülékenyebb ügyintézés érdekében.

Az applikáció letölthetõ 2019. december 6-ától az androidos és az iOS rendszerekre ingyenesen az applikációs áruházakból. Ezzel egyidejûleg a www.nyiregyhaza.hu weblapon az online foglalás lehetõsége is biztosítottá válik.

VÁRJÁK A VISSZAJELZÉSEKET

A rendszer bevezetõ szakaszában a hivatal munkatársai folyamatosan monitorozzák a mûködését és várják az ügyfelektõl érkezõ visszajelzéseket szintén, hogy azokat is figyelembe véve finomítsanak a rendszeren. – Amennyiben az elõzetes idõpontfoglalás ügyfeleink körében kedvezõ fogadtatásra talál, a rendszer a jövõben kiterjeszthetõvé válik a polgármesteri hivatal valamennyi, nagyobb ügyfélforgalmat bonyolító osztályainak ügyfélfogadásaira is – ezt már Grósz Péter igazgatási osztályvezetõ tette hozzá.

EGYSZERÛ ALKALMAZÁS MOBILON

A telefonra telepített UrbanIQ alkalmazás használata egyszerû. Regisztrálni lehet közösségi azonosítókkal, vagy csak egy e-mailcím és jelszó megadásával. A regisztrációt követõen azonnal lehet – válogatva az ügycsoportokban – elõre lefoglalni idõpontokat. A lefoglalt idõpontok az applikációban megtekinthetõk.

IDÕPONTFOGLALÁS A HONLAPON

A www.nyiregyhaza.hu honlapon található e-idõpontfoglalás menüpontra kattintva megnyílik az idõpontfoglaló alkalmazás, ahol – válogatva az ügycsoportokban – elõre lehet lefoglalni idõpontokat. Az idõpont foglalásáról a rendszer visszaigazoló e-mailt küld.

SORSZÁMMAL IS LEHET

Természetesen továbbra is van lehetõség idõpontfoglalás nélkül hatósági ügyet intézni, ekkor a le nem foglalt idõpontokban sorszámmal kereshetik fel a hivatal ügyfélszolgálatait az ügyfelek.

 

Forrás: https://www.nyiregyhaza.hu/nyiregyhazinaplo

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!