Jelenlegi hely

Mobilapp az Ügyfeleknek

Időpontfoglaló mobilalkalmazást vezetett be a polgármesteri hivatal

Tovább digitalizálódik a városháza: mostantól több osztályon egy könnyen elérhetõ mobilapplikáció segítségével szintén lehet idõpontot foglalni (ami mellett továbbra is él az internetes lehetõség), és új helyszínekkel bõvült a hívószámos rendszerrel felszerelt ügyfélvárók sora, utóbbit egy felújítás tette lehetõvé – kaptuk a részletes tájékoztatást a városházáról. A hírekbõl ismert: az elmúlt években fokozatosan újulnak meg a polgármesteri hivatal épületrészei. Legutóbb a B épület igazgatási ügyfélszolgálata, és az igazgatási osztály irodái korszerûsödtek 1,5 millió forintból.

HÍVÓSZÁMOS IGAZGATÁSI OSZTÁLY

A felújítással párhuzamosan hívószámos rendszerrel felszerelt ügyfélvárót alakítottak ki. Ezáltal a sorszám alapján történõ behívás már nemcsak az ügyfélszolgálati centrumban – az adóosztály, szociális és köznevelési osztály, építésügyi osztály ügyfélszolgálati ablakainál – érhetõ el az ügyfelek számára, hanem az igazgatási osztály ügyfélszolgálatán is.

EGYSÉGES IDÕPONTFOGLALÁS

A fejlesztés következõ lépéseként pedig egységes idõpontfoglalási rendszert vezettek be a hatósági jellegû feladatot ellátó osztályok ügyfélszolgálatain, így az adóosztályon, az építésügyi osztályon, az igazgatási osztályon, a közterület-felügyeleten, illetve a szociális és köznevelési osztályon. Az új rendszer lehetõvé teszi mind internetes felületen, mind mobilapplikáció segítségével az elõzetes idõpontfoglalást, amely várakozásaink szerint jelentõsen megkönnyíti az ügyintézést, lerövidítheti a hosszas hivatali várakozást. – Az interneten, illetve az UrbanIQ mobilapplikációval 2 héttel elõre is lehet foglalni idõpontot, ezzel csökkentve a várakozás idejét. A mobilalkalmazást a NISZ Zrt. fejlesztette Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának igényeire szabva. Reméljük, hogy ügyfeleink a rendszer használatával könnyebben beilleszthetik napi teendõik, szabadnapjaik közé a hivatali ügyintézést – tette hozzá a hírhez Kása Brigitta aljegyzõ.

CSÖKKENHET A VÁRAKOZÁSI IDÕ

A rendszer használatával elõre kiszámíthatóvá válik a várakozás ideje. Elég akár 5 perccel a lefoglalt idõpont elõtt megérkezni és várakozni egy rövid ideig. Megszûnik a bizonytalan, hosszas hivatali várakozással eltöltött idõ, lecsökkenhet a várakozók száma. Az ügyfelek hamarabb, nagyobb elégedettséggel intézhetik ügyeiket a hivatalban, annál is inkább, mert a rendszer arról szintén tájékoztatja az adott ügyben idõpontot foglaló ügyfelet, hogy milyen iratokat hozzon magával a gördülékenyebb ügyintézés érdekében.

Az applikáció letölthetõ 2019. december 6-ától az androidos és az iOS rendszerekre ingyenesen az applikációs áruházakból. Ezzel egyidejûleg a www.nyiregyhaza.hu weblapon az online foglalás lehetõsége is biztosítottá válik.

VÁRJÁK A VISSZAJELZÉSEKET

A rendszer bevezetõ szakaszában a hivatal munkatársai folyamatosan monitorozzák a mûködését és várják az ügyfelektõl érkezõ visszajelzéseket szintén, hogy azokat is figyelembe véve finomítsanak a rendszeren. – Amennyiben az elõzetes idõpontfoglalás ügyfeleink körében kedvezõ fogadtatásra talál, a rendszer a jövõben kiterjeszthetõvé válik a polgármesteri hivatal valamennyi, nagyobb ügyfélforgalmat bonyolító osztályainak ügyfélfogadásaira is – ezt már Grósz Péter igazgatási osztályvezetõ tette hozzá.

EGYSZERÛ ALKALMAZÁS MOBILON

A telefonra telepített UrbanIQ alkalmazás használata egyszerû. Regisztrálni lehet közösségi azonosítókkal, vagy csak egy e-mailcím és jelszó megadásával. A regisztrációt követõen azonnal lehet – válogatva az ügycsoportokban – elõre lefoglalni idõpontokat. A lefoglalt idõpontok az applikációban megtekinthetõk.

IDÕPONTFOGLALÁS A HONLAPON

A www.nyiregyhaza.hu honlapon található e-idõpontfoglalás menüpontra kattintva megnyílik az idõpontfoglaló alkalmazás, ahol – válogatva az ügycsoportokban – elõre lehet lefoglalni idõpontokat. Az idõpont foglalásáról a rendszer visszaigazoló e-mailt küld.

SORSZÁMMAL IS LEHET

Természetesen továbbra is van lehetõség idõpontfoglalás nélkül hatósági ügyet intézni, ekkor a le nem foglalt idõpontokban sorszámmal kereshetik fel a hivatal ügyfélszolgálatait az ügyfelek.

 

Forrás: https://www.nyiregyhaza.hu/nyiregyhazinaplo

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
Ugrás az oldal tetejére