Jelenlegi hely

Közösségi és játszóterek - Folyamatosan fejleszt az önkormányzat

Ebben az évben is Nyíregyháza különböző városrészeiben: az Érkertben, a belvárosban, a Jósavárosban, Örökösföldön és Sóstóhegyen újulnak meg a közösségi terek. Idén parkrekonstrukciós munkálatokra 32 millió forintot fordítanak, játszótérépítésre és -bővítésre pedig közel 80 millió forint áll rendelkezésre az önkormányzatnál.

A fejlesztések során a NYÍRVV munkatársai igyekeznek komplexen kezelni egy-egy területet. A közterületi parkokban a játszótérfejlesztés mellett parkrekonstrukciós munkálatokat is végeznek. Megújítják a sétányokat, új közterületi bútorzatot, többek között padokat, szelencéket, fedett filagóriákat helyeznek ki. Munkálataik során figyelmet fordítanak a zöldfelület karbantartására, illetve felújítására. Ehhez kapcsolódóan előkészítik a következő évi öntözőrendszerek kialakítását. Egyes területeken a közvilágítást is fejlesztik, új lámpákat helyeznek ki. Idén parkrekonstrukciós munkálatokra 32 millió forintot fordítanak; a sétányok nagy része begyepesedett, régi gyöngykavicsos borítású, ezért szükséges az újjáépítés, új szegélykövekkel és járófelülettel látják el azokat, többek között a Fazekas János térnél is fejlesztenek, térköveznek, és inter­aktív játékvár is várja majd a gyerekeket.

Figyelembe veszik az igényeket

Keczkó János, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-fenntartási irodavezetője kifejtette, a felújítandó játszóterek kiválasztásánál figyelembe veszik a lakossági igényeket, a lakosság összetételét. A nagyszámú gyermekes családok ugyanis igénylik, hogy közelükben legyen játszótér, melynek befogadóképessége illeszkedik az azt használó gyermekek számához. Mindemellett a legfőbb cél, hogy a felújított játszótereken a kicsik a mai kornak jobban megfelelő interaktív, élménygazdagabb, készségfejlesztő, modern eszközöket használjanak. A Szalag utca–Lobogó utca–Jelvény utcai tömbbelsőnél öttornyú vár is lesz drótkötélpályával; a munkálatok már elkezdődtek.

A közel 32 millió forintos parkrekonstrukciós munkálatok a következő helyszíneken készülnek el várhatóan szeptember közepéig:

1.        Szalag utca–Lobogó utca–Jelvény utca tömbbelső: 1824 m2 sétányt alakítanak ki, valamint új utcabútorokkal gazdagodik a terület. Több fát és cserjét ültetnek.

2.        Ószőlő–Garibaldi utca tömbbelső: 1140 m2 sétányt és lépcsőzetet alakítanak ki, és elbontották a régi, balesetveszélyes kerítést.

3.        Vörösmarty tér: burkolatcsere történik ezen a helyszínen, valamint járdát, lépcsőket alakítanak ki.

4.        Eperjes utca–Gádor Béla utca–Korányi köz tömbbelső: többfunkciós közösségi tér kialakítását végzik el. A tavaly befejeződött parkfelújítás következő elemeként idén az egyik salakos sportpálya felületén központi elemként ún. Kneipp mezítlábas sétányt létesítenek. Öntözőrendszer is készül.

5.        Fazekas János tér 7.: önkormányzati projekt keretében interaktív játékvár létesül, amelyhez 70 m2 térkövezés is kapcsolódik.

 

A közel 80 millió forintos játszótérépítés, illetve -bővítés az alábbi helyszíneken várhatóan szeptember közepéig valósul meg: (A felsoroltak közül az első három helyszínen új játszótér létesül, a további öt területen fejlesztéseket végeznek, illetve egy helyen, a Benczúr téren az elbontott eszközöket helyezik át.)

1.        Bocskai utca: mászóbástya épül csúszdával.

2.        Kemecsei út: egytornyú kombinált mászóvár épül csőcsúszdával, valamint egy hullámos csúszdával.

3.        Szalag utca–Lobogó utca–Jelvény utca (ez lesz a 100. játszótér!): ezen a helyszínen épül egy öttornyú vár drótkötélpályával kiegészítve. Háromtornyú kombinált játékvár, egy kehelyforgó, egy szupernova körforgó, rugós billenő játék, valamint autót formáló kombinált játék kerül ki.

4.       Ószőlő–Garibaldi utca tömbbelső: négytornyú játékvárral gazdagítják a játszóteret, lengőhíddal felszerelve és mászófallal, valamint épül egy egyszintes interaktív csúszdaház is.

5.        Fazekas János tér 11.: négytornyú várral, valamint egy interaktív csúszdaházzal fejlesztik a meglévő játszóteret.

6.        Vörösmarty tér: négytornyú játékvár kerül ki, csúszdákkal, függeszkedő létrával, mászóhálóval, mászófallal, lengőhíddal felszerelve.

7.        Árpád utca 79.: kéttornyú kombinált játszóvárat helyeznek ki, hangpanellel, spirálcsõvel, játékpanelekkel, kötélhíddal és egyéb játékpanelekkel.

8.        Fehér Gábor utca: egytornyú kombinált játszóvárat építenek, csőcsúszdával, hullámcső mászókákkal.

9.        Fazekas János tér 2–4.: a Benczúr téren elbontott, felújított eszközöket helyezik át a Fazekas János téri játszótérre. Egy négytornyú mászóvár, egy fedett homokozó, faragott játékkígyó, egy csúszdaház és egy négyüléses, rugós játék kerül át az új helyszínre.

Forrás: https://www.nyiregyhaza.hu/post/kozossegi-es-jatszoterek-folyamatosan-fejleszt-az-onkormanyzat-2019-08-03

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára…

Az első itthoni vakációs nap margójára…

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"
Ugrás az oldal tetejére