Jelenlegi hely

Klasszikus és szórakoztató programokat kínál a Jósa András Múzeum és a Kállay Gyűjtemény.

Szombat este a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg a Munkácsy-kiállítás a nagyközönség előtt. Emellett itt lesz Lajkó Félix, Bellus István, a Szívtiproll és a Harlekin Bábszínház is.

Hagyományosan az esztendő legrövidebb éjszakája a leghosszabb a közgyűjteményekben, így a Jósa András Múzeumban és a Kállay Gyűjteményben is.
 


 

A múzeum 18 órakor nyitja kapuit, és hajnali 2-ig várja a látogatókat.

– "A Harlekin Bábszínház előadásával várjuk a gyerekeket. Aztán számtalan izgalmas élményben lesz részük. Csillagászok lesznek az udvaron, Lajkó Félix fellép nálunk, Lakatos Gabi projekt, a Talamba Ütőegyüttes, de különböző múzeumpedagógiai foglalkozásokra is jöhetnek a látogatók. Gyerekek festészetet próbálhatnak ki. A társrendezvényeink, a Nemzetközi Jóga nap és a Gangesz-Duna Kulturális Fesztivál keretében is lesznek itt fellépők" – kínálta a programokat Román Ágnes múzeumpedagógus.
 


 

A nemzetközi jóga naphoz kapcsolódhatnak a Hősök terén a keleti mozgáskultúra hívei, de indiai zene- és tánc bemutatóval is kedveskednek a múzeumszínpadon. A Hadron Egyesület képzőművészei óránként tartanak tárlatvezetést a Munkácsy kiállításon, de itt lesz a dumaszínházas Bellus István, illetve Munkácsy korabeli muzsikát játszik Mándy Ákos zongoraművész.

A Kállay Gyűjtemény a Széchenyi utca 1. szám alatt, 17 órától fogadja a látogatókat.

Ahogy Dohanics László, a Kállay Gyűjtemény mb. vezetője fogalmazott: – Gyermek bábelőadással, illetve interaktív mesejátékkal készülünk. Ezt követően élő állatos bemutatóval, vadállat- illetve madár bemutatót fogunk látni a múzeum területén. Szürke farkas, sólyom, illetve szirtisas kerül bemutatásra. 7 órakor lesz egy kiállításmegnyitónk, ez Koszta Zoltán bőrműves iparművész anyagából tevődik össze. Nagyon látványos, honfoglalás kori anyagról van szó, illetve zenei programmal is kívánunk kedveskedni az idelátogatóknak.

Az Ukulele trió és a Szívtiproll együttes fog fellépni a Nyírvíz palota udvarán 11 órától, a II. emeleti gyűjteményben pedig kiállítások és kézműves programok lesznek. Tombola és kirakodóvásár is színesíti a szombat esti kínálatot.

A Múzeumok Éjszakáján, tehát június 23-án regisztráció nélkül is megtekinthetik a Munkácsy kiállítást, sőt augusztus 20-ig, viszonylag könnyedén bejuthatnak a Múzeum kiállítótermeibe. A Levéltár kamarakiállítást és Munkácsy – végtelen – filmvetítést szervezett e jeles éjszakára.

(Fotó: Szarka Lajos)
Forrás:hellonyiregyhaza.hu

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére