Jelenlegi hely

Biztonságos vakáció

Fontos, hogy a vakációzók biztonságáról gondoskodjanak a szülők, beszéljenek a rájuk leselkedő veszélyekről, de a nyári hónapokban a rendőrök is fokozottabban figyelnek a kiskorúakra.

Megkezdődött a nyári szünet. A gyerekek már szabadabban élik mindennapjaikat, a statisztikák szerint több baleset is történik.
A nyári szünet beköszöntével a gyerekeknek sokkal több idejük van, szabadabban élik mindennapjaikat, ebből adódóan sokkal több veszély is leselkedik rájuk. Azok a gyerekek, akik napközben, amíg a szüleik dolgoznak, otthon vannak, gyakran töltik idejüket a világhálón. A szülőknek kötelességük felhívni a gyerekek figyelmét az internet veszélyeire. Tudatosítani kell bennük, hogy ha egyedül vannak otthon, idegennek ne nyissanak ajtót, ha pedig baj van, hívják a 112-es, vagy 107-es segélyszámot.

 

VIGYÁZZANAK ÉRTÉKEIKRE!
 

Persze a nyári hónapokban sok fiatal egyedül járja az utcákat, fel kell készíteni őket az esetleges veszélyekre. Tisztázni kell velük, hogy idegennel, még ha szépen kéri sem szabad elmenni, vagyontárgyaikra, lakáskulcsukra vigyázni kell.

A rendőrök tapasztalatai szerint elsősorban vagyon elleni bűncselekményt követhetnek el a gyerekek ellen. Az utcán ne hivalkodjanak a laptoppal, telefonnal, a strandokon pedig fokozottan vigyázzanak értéktárgyaikra. Ha csoportosan töltik a szabadidejüket, egymásra is jobban figyeljenek oda.

VESZÉLYEK A KÖZLEKEDÉSBEN

A statisztikák szerint nyáron 40 százalékkal megnő a kerékpáros balesetek száma, hiszen a gyerekek többször pattannak biciklire, mint az év más időszakaiban. Fontos, hogy a kiskorúak a közlekedés alapvető szabályaival legyenek tisztában, és betartsák azokat. De nem csak a gyerekeknek, hanem a közlekedésben részt vevő felnőtteknek is fokozottabban kell figyelni a nyári időszakban. Óvatosan kell megközelíteni a gyalogos átkelőhelyeket, valamint azokat az útszakaszokat, ahol számítani lehet játszó gyerekekre. A nyári, turisztikai szezonra a rendőrség munkatársai megelőző propagandával, megerősített járőrszolgálattal készülnek.


Forrás: nyiregyhaza.hu
Kép: Löfler Dávid

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!