Jelenlegi hely

Átadták a legújabb SafeCross okos zebrát Nyíregyházán a belváros egy forgalmas pontján

A második okos zebrát adták át az Országzászló tér és a Kálvin tér találkozásánál, a forgalmas, 4 sávos belvárosi úton. Iskola, templom és közintézmény is van a közelben, a csomóponton több mint 17 ezer jármű halad át naponta. A legújabb okos zebra a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával valósult meg.

A SafeCross okos zebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, amely az útburkolatba helyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét az átkelőhelyre és a gyalogosokra. Az út két szélén oszlopokat állítottak, az ezekben lévő szenzorok érzékelik a gyalogosok áthaladását. A rendszert a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával valósították meg. Gallóné Korompai Ágnes képviselő hangsúlyozta, 2018-ban országszerte 10 ilyen átkelőhely kialakítását 22 millió forinttal finanszírozta, ezek között volt a Korányi úti is. Idén ugyanekkora összegből 20 zebrát szeretnének megvalósítani, amihez már fele összeggel az önkormányzatok hozzájárulását is kérik.

Nyíregyháza második okos zebrájánál most egy innovatív, kamerás érzékelős megoldást építettek ki. Az átkelő 2,8 millió forintba került. Az okos zebrából ebben az évben még 12 épül Nyíregyházán. Dr. Kovács Ferenc polgármester azt reméli, ezekkel a beruházásokkal csökken a balesetek száma. Most azért ezt a csomópontot választották, mert iskola, templom és közintézmény is van a közelben, itt a forgalomszámlálási adatok szerint 17 ezer 500 jármű halad át naponta.

Az eseményen részt vettek a Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai is, akik a közlekedésbiztonság javításának szempontjából fontosnak tartják a fejlesztést.

A legújabb okos zebra átadásán Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, összehívta a Közlekedési Kerekasztalt, melynek tagjai a közlekedéssel, közlekedésbiztonsággal foglalkozó szervezetek és szakemberek. A cél az, hogy a városban vizsgálják meg a lehetőségeket, és tegyenek javaslatot a gázolásos balesetek megelőzésére és további csökkentése érdekében.

Forrás, további képek: https://www.nyiregyhaza.hu/post/atadtak-a-legujabb-safecross-okos-zebrat...

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára…

Az első itthoni vakációs nap margójára…

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"
Ugrás az oldal tetejére