Kinder likőr:
Hozzávalók:
-
3 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
8 dkg cukor
-
10 db Kinder csoki
-
2-2,5 dl vodka
Elkészítés:
A vodka kivételével langyosra melegítjük a hozzávalókat, addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad. Forralni nem szabad, mert összecsomósodik. Végül hozzáadjuk a vodkát.
Raffaello likőr:
Hozzávalók:
-
1 doboz Raffaello
-
4 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
1 evőkanál cukor
-
2 dl vodka
Elkészítés:
A Raffaellot tejben összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a tejszint. Ezeket együtt felforraljuk. Ha kihűlt hozzáadjuk a vodkát. Egy szűrő segítségével leszűrjük és üvegbe töltjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tojáslikőr:
Hozzávalók:
-
3 db tojássárgája
-
10 dkg porcukor
-
1 dl habtejszín (30%)
-
10 g vaníliás cukor
-
2,5 dl vodka
-
1 dl tej (3,5%)
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet ismét kikeverjük. Hozzáöntjük az alkoholt, összedolgozzuk, majd üvegbe töltve hűvös helyre tesszük.
Kávélikőr:
Hozzávalók:
-
50 dkg kristálycukor
-
1 l presszókávé
-
1 tk vaníliaőrlemény vagy ½ rúd vanília
-
3 dl vodka
Elkészítés:
A cukrot megpirítjuk, ½ l forró vizet öntünk hozzá. Beletesszük a vaníliaőrleményt vagy a szétvágott fél vaníliarudat és amikor a karamell felolvad, levesszük a tűzről, beleöntjük a kávét, lehűtjük. A vodkát hozzáadjuk és üvegbe töltjük és hidegre tesszük. Azonnal is fogyasztható, de minél tovább áll annál jobban összeérnek az ízek.
Forrás: www.cookpad.com