Jelenlegi hely

Robinson domb

Száz százalékos, vissza nem téritendő európai uniós pályázati forrásból újul meg a Robinson domb. Négy tornyú mászóvár és iker óriáscsúszda is épül.

Egy európai uniós pályázatnak köszönhetően, Nyíregyháza Önkormányzata saját forrás felhasználása nélkül tud felújítani három közösségi színteret. Az Alvégesi Művelődési Házat, a Kölyökvárat és a Jósavárosban található Robinson dombot.

" Robinson dobra nagyon ráfért ez a felújítás, hisz 1976-ra nyúlik vissza a múltja. Akkor a környező lakóházak alapjaiból kiszedték a földet és idehozták. Egy nagy és két kisebb domb keletkezett. Erre csináltak pihenőparkot, játszóteret, kondiparkot, szánkópályát. Nagyon kedvelték és kedvelik is az itt élő gyerekek, lakosok." - mondta el dr. Veisz Katalin önkormányzati képviselő.

A lépcsősor és szánkópálya jelenlegi vasúti talpfa elemei elkorhadtak, ezért ezeket kicserélik, a gyöngykavics felületekkel együtt. A támfalak és a kiemelt korlátfalak kőzúzalékkal töltött gabion kosár elemekkel készülnek. A lépcső éleit kiemelt szegélyekből, a belépéseket beton járdalapból építik.

A felújítás várhatóan szeptemberre megvalósul és birtokba vehetik az új négy tornyú mászóvárat és az iker óriáscsúszdát a gyerekek.

Forrás:https://www.nyiregyhaza.hu/post/megujul-a-robinson-domb-negy-tornyu-maszovar-es-iker-oriascsuszda-is-epul-2019-07-30

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 23.

Nem hosszú idő 2 hónap. Tényleg nem. Mégis mennyi mindent megváltoztatott. Mi is mennyit változtunk.
Ugrás az oldal tetejére