Jelenlegi hely

Robinson domb

Száz százalékos, vissza nem téritendő európai uniós pályázati forrásból újul meg a Robinson domb. Négy tornyú mászóvár és iker óriáscsúszda is épül.

Egy európai uniós pályázatnak köszönhetően, Nyíregyháza Önkormányzata saját forrás felhasználása nélkül tud felújítani három közösségi színteret. Az Alvégesi Művelődési Házat, a Kölyökvárat és a Jósavárosban található Robinson dombot.

" Robinson dobra nagyon ráfért ez a felújítás, hisz 1976-ra nyúlik vissza a múltja. Akkor a környező lakóházak alapjaiból kiszedték a földet és idehozták. Egy nagy és két kisebb domb keletkezett. Erre csináltak pihenőparkot, játszóteret, kondiparkot, szánkópályát. Nagyon kedvelték és kedvelik is az itt élő gyerekek, lakosok." - mondta el dr. Veisz Katalin önkormányzati képviselő.

A lépcsősor és szánkópálya jelenlegi vasúti talpfa elemei elkorhadtak, ezért ezeket kicserélik, a gyöngykavics felületekkel együtt. A támfalak és a kiemelt korlátfalak kőzúzalékkal töltött gabion kosár elemekkel készülnek. A lépcső éleit kiemelt szegélyekből, a belépéseket beton járdalapból építik.

A felújítás várhatóan szeptemberre megvalósul és birtokba vehetik az új négy tornyú mászóvárat és az iker óriáscsúszdát a gyerekek.

Forrás:https://www.nyiregyhaza.hu/post/megujul-a-robinson-domb-negy-tornyu-maszovar-es-iker-oriascsuszda-is-epul-2019-07-30

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!