Jelenlegi hely

Kreszpark

Új közösségi színtere lett a Kertvárosnak – Játszótér, KRESZ park, transferközpont

Befejeződött a volt Vay Ádám laktanya területének rehabilitációja. A több mint 1,7 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően a volt parancsnoki épület átalakult, pihenőligetet, játszóteret és KRESZ parkot hoztak létre, emellett 332 darab fát és 13 200 cserjét ültettek el.

Átadták az új szabadidőparkot a Kertvárosban. Európai uniós pályázatból, több mint 1,7 milliárd forintból újult meg a volt Vay Ádám laktanya területe. A beruházás 163 ezer négyzetméternyi területet érintett, ahol XXI. századi, a helyszín korábbi jellegére utaló military játszóteret és KRESZ parkot hoztak létre.

A játszótér közelében mosdót építettek, megoldották a villamos energia ellátást, a közvilágítást, a csapadékvíz elvezetést és térfigyelő kamerarendszert építettek ki. A volt parancsnoki épület egy közel 900 négyzetméteres, 2 szintes Technológiai Transzferközponttá alakult.

Több mint 1000 négyzetméteren alakítottak ki öntözőrendszert, 72 ezer négyzetméteren végeztek füvesítést, 332 darab fát és 13 200 cserjét ültettek el. Utcabútorokat helyeztek el, a pihenni vágyók részére pedig bográcsozó helyek, piknikezésre alkalmas terek, sétányok kerültek kialakításra.

 

 

Forrás: nyiregyhaza.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!