Jelenlegi hely

Melyek a leggyakoribb gyerekbetegségek?

Kisgyermekkorban megfázással, füles problémákkal bajlódnak a kicsik legtöbbször.

A leggyakoribb megbetegedés a közönséges nátha. Vírusok okozzák, többször is el lehet kapni egy éven belül. Kiscsoportban szinte mindig van egy-két náthás gyerek, utána az immunitás fejlődésével a kis közösségekben javul ez az arány.

Bosszantó betegség, mert a kicsi babáknak nehézséget okoz a váladék kifújása, és a rövid fülkürtön keresztül könnyen fülgyulladást is okozhat a pangó váladék. A kúra általában a váladék leszívása, az orr öblítése és az immunrendszer támogatása.

Homeopátiás szerekkel gyorsabban gyógyulhat a gyerek (és a felnőttek is körülötte). Náthára a váladék jellege és a gyerek egyéni tünetei alapján választunk szert. A piros bohócorr, melyből tiszta, meleg, vízszínű váladék folyik, a hagymából (Allium cepa) készült szerre utal, míg a szuszogós, eldugult orrú baba a bodzából (Sambucus) készült szertől javulhat.

Amíg a nagyobbik gyerek a felső-légúti vírusokat hozza haza, a kicsi éppen a fogzás tüneteitől szenvedhet. De hogyan döntsük el, mi okozza a köhögését? Mitől sír éjjel, és miért melegebb a teste? Vajon az ovis kórokozókat kapta el, vagy a fogzás miatt felgyülemlett nyál köhögteti meg? Mit adjunk egy kicsi babának a fogzás fájdalmaira?

Itt is segíthet a homeopátia és a megfigyelés.

A kisbaba nem tudja elmondani, hol, és miként fáj a foga, de jelez. Rágja az öklét, felsír, ha meleg folyadék ér az ínyéhez, megnyugszik, ha autózunk vele, átázik az előkéje a nyáltól – ezek a tünetek mind egy-egy homeopátiás szerre utalnak.

Rota és Calici, azaz bélgyulladást okozó vírusok, és az aggodalom. A hányással, hasmenéssel és sokszor lázzal is járó fertőzéseknél cseppenként diktáljuk a gyerekbe a folyadékot, aggódunk, hogy kiszárad, kórházba kerül.

Itt is jó társ a homeopátia, a kínafa kérgéből (China rubra) készült szer folyadékveszteség esetén, a hánytatógyökér alapanyagú (Ipeacacuanha) a folyamatos hányásnál, de érdemes több olyan tünetet megtanulni, ami egy homeopátiás szerre utalhat, és hasznos segítség lehet, ha otthon ápoljuk a babát.

A gyerekszobába éjszaka rémisztő lények költözhetnek, de hogyan segíthetünk a kisgyerekek félelmein rémálmain? Figyeljük meg, mit mesél játék közben, mit rajzol. Mikor riad fel éjjel, miről álmodik? Mi veszi körül otthon, vagy az óvodában?

Melyik homeopátiás szert adjuk, ha csikorgatja a fogát, melyiket, ha fekete kutyákról vagy szellemekről álmodik?

Egy sor olyan panasza lehet a kisgyereknek, ahol a hagyományos gyógyászat lehetőségei korlátozottak, és a türelem és a szervezet öngyógyító képessége a gyógyulás titka. Miért ne támogathatnánk ezt a folyamatot homeopátiás szerekkel?

Dr. Nagy Beáta

Dr. Nagy Bea gyermekgyógyász, homeopata előadásában a fogzástól a hascsikaráson keresztül az utazási rosszullétig számos ötletet kaphatunk, mikor és hogyan segítsünk a kicsiknek otthon, biztonságosan.

Szponzorált tartalom:

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére