Jelenlegi hely

A kültéri díszlécek típusai: mi mindenre használható fel egy kis polisztirol?

A kültéri díszlécek napjainkban a gipsz stukkókat helyettesítik a homlokzatdíszítésben. Sokan azonban még mindig nem tudják, mi mindenre használhatók fel ezek a lécek. Összegyűjtöttük tehát, hogy milyen típusok léteznek és mi mindenre használhatjuk fel őket!

Polisztirolcsík

Az egyszerű polisztirolcsíkok igen egyszerűek: téglatest alakú díszlécek, amelyeken nem szerepelnek egyéb minták, motívumok. Általában fehér színűek, így igazán sokféleképpen felhasználhatók.

A polisztirolcsík felhasználása

A polisztirolcsíkok alkalmasak ablakok és ajtók köré keretezésnek, párkánylécnek vagy akár különböző felületeket elválasztó osztólécnek. Legnagyobb előnyük, hogy bármilyen homlokzatstílushoz jól illenek, hiszen a mintázat hiánya egyszerű, mégis dekoratív elemmé teszi őket.

Natúr vagy felületkezelt díszléc

A díszlécek nagy többsége valamilyen motívummal van ellátva, esetleg felülete többszörösen megtörik, ezzel komplex geometriai alakzatot alakítva. Ugyanakkor gyakori, hogy ugyanazt a darabot két típusban gyártják: natúran és felületkezelve. Ezek pedig különböző célt szolgálhatnak.

A natúr díszléc felhasználása

A natúr díszlécek általában gazdaságosabbak, hiszen hungarocellből és polisztirolból készülnek. Könnyedek, felrakásuk is egyszerű – kézenfekvő megoldást jelentenek homlokzatdíszítésre. Elsősorban különböző színű vagy felületű homlokzati elemek, esetleg szintek elválasztására használhatók, azonban akár nyílászárók keretezésére is alkalmasak lehetnek.

A megfelelő díszlécet a környezettől függően érdemes kiválasztani, ugyanis ez szabja meg, hogy melyik minta illik leginkább az épületre.

A felületkezelt díszléc felhasználása

A felületkezelt díszlécek kiválasztásakor szintén az adott ház stílusát érdemes elsősorban figyelembe venni. Előfordulhat azonban, hogy a homlokzat – az épület elhelyezkedéséből, fekvéséből adódóan vagy egyéb tényezők miatt – sokkal inkább ki van téve az időjárásnak. Ebben az esetben érdemes felületkezelt díszlécet választani. Ezek az elemek előzetesen egy kérget kapnak, amely hatására jóval ellenállóbbá válnak, ezáltal szélsőséges körülmények között is időtálló díszítőelemek lehetnek.

Az ANRO webáruházban kültéri díszlécek százai közül válogathatsz, így garantáltan megtalálod majd, amit keresel! A hatalmas választék mellett kedvező árak és egy igazán segítőkész és szakmailag felkészült csapat vár! Nézz szét kínálatukban és add le rendelésedet még ma!

-SZPONZORÁLT TARTALOM-

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Ugrás az oldal tetejére