Jelenlegi hely

Programozás képzés és a modern munkaerőpiac követelményei

A mai rohamosan fejlődő világban a technológiához való hozzáértés alaptudásnak számít. Egy programozás kurzuson gyermeked olyan kulcsfontosságú tudásra tehet szert, amivel később a munkaerőpiacon is könnyebben elhelyezkedhet. Gyermeked ezeket a készségeket nagyon sok különböző iparágban és szakterületen alkalmazhatja. A kreatív munka felé érdeklődők elmélyedhetnek a 3D animációban, a webdesignban vagy akár a márkaépítésben is. A kutatásra vágyó fiatalok csatlakozhatnak a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kezdeményezésekhez.


Fotók forrása: Envato Elements

Mára már a programozói tudás keresett készséggé vált még az olyan pozíciókban is, amelyek nem közvetlenül az informatikával kapcsolatosak. Ilyen például az egészségügy, a média, a kreatív munkák vagy akár az oktatás. Azoknak, akik tudnak programozni, - akárcsak egy kicsit is - önéletrajzuk kiemelkedik egy adott munkakörre jelentkezésnél. 

A munkaerőpiac változásai a digitális korban

A programozás fontos a gazdasági növekedés és az innováció szempontjából. Az IT ipar a gazdaság legtermékenyebb és leggyorsabban növekvő ágazatai közé tartozik. Ez azért van így, mert hatalmas rá az igény, és sok pénzt is fordítanak rá. A programozási készségek lehetővé teszik az egyének és a cégek számára, hogy új termékeket, folyamatokat és üzleti modelleket hozzanak létre.

A folyamatos digitális átalakulás több távmunka-lehetőséget nyitott meg, és ez egyre csak bővül. A technológia fejlődésével a vállalkozások ma már a világ bármely pontjáról felvehetnek alkalmazottakat, így a dolgozók nincsenek helyhez kötve és jóval nagyobb szabadságot élvezhetnek. Ez olyan új munkalehetőségeket teremtett meg, amelyek korábban nem is léteztek, vagy legalábbis nem ilyen formában.

A programozó képzés jelentősége

A számítógépek megértése és a programozás alapjainak elsajátítása segít a gyerekeknek abban, hogy megértsék a mai modern világ működését. Azt is megtanítja nekik, hogy a szoftvermérnökök miként használják a logikus és a kritikus gondolkodást a problémák kreatív megoldásához. 

A programozás egyre inkább olyan tudássá válik a munkaerőpiacon, amely elengedhetetlen. Egy hatékony programozó képzés megfelelően fel tudja készíteni gyermeked a technológiailag rohamosan fejlődő világra. Egy ilyen képzés során a gyermeked megismerkedhet a programozás alapjaival, a leginkább használt kódolási nyelvekkel és a szoftverfejlesztéssel. Ez segít neki kialakítani a logikus és kritikus gondolkodást, a jó problémamegoldó készséget és megtanítja a hatékony csapatmunkára is, amely mind a tanulmányai, mind pedig a későbbi karrierje során rendkívül hasznos lehet számára.


Fotók forrása: Envato Elements

A modern munkaerőpiac követelményei a programozók számára

Egy programozás kurzus során gyermeked megismerkedhet nem csak az általános programozási ismeretekkel, de emellett az előtérbe kerülő specifikus nyelvekkel és keretrendszerekkel is. Megtanulhat mindent az adatelemzésről és a mesterséges intelligenciáról (AI), amelyek mind kulcsfontosságú szerepet töltenek be napjainkban. 

Továbbá betekintést nyerhet:

  • A felhő alapú technológiákba,
  • az adatközpontú infrastruktúrákba, 
  • az agilis és scrum módszertanok alkalmazásába, 
  • a projektmenedzsmentbe, és
  • a UX/UI tervezési alapokba.

A fenti szakterületeken felül a programozás elsajátítása során jelentősen fejlődik a gyerekek logikus és kritikus gondolkodása, kreativitása, koncentrációja és a problémamegoldó képessége is. Ezek mind olyan készségek, amelyek elengedhetetlenek lesznek a jövőben. 

Képzési lehetőségek és karrierútvonalak

A Logiscool programozás kurzusainak elvégzését követően a diákok nemcsak hasznos tudásra, hanem olyan fontos készségekre is szert tesznek, amelyek a jövőben nemcsak az informatikai karrierben, hanem bármely területen végzett munkakörben nagy előnyt jelentenek majd. Gyermekednek érdemes ezért a programozást minél fiatalabb korban elkezdenie, hogy később minél több karrierút közül tudjon választani.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számáraBeküldési határidő: 2023. szeptember 15.Korcsoport: 6-14 év közötti gyerekek
Mi az a neurofeedback tréning és mire jó?

Mi az a neurofeedback tréning és mire jó?

A figyelem, az észlelés, az emlékezet és a gondolkodás, mint kognitív képességeink kihatnak mindenre, amit csinálunk. Legyen az iskolai, munkahelyi vagy sportban való teljesítményünk.  Mint minden más képesség, ez is formálható, fejleszthető.
Ugrás az oldal tetejére