Jelenlegi hely

Programozás képzés és a modern munkaerőpiac követelményei

A mai rohamosan fejlődő világban a technológiához való hozzáértés alaptudásnak számít. Egy programozás kurzuson gyermeked olyan kulcsfontosságú tudásra tehet szert, amivel később a munkaerőpiacon is könnyebben elhelyezkedhet. Gyermeked ezeket a készségeket nagyon sok különböző iparágban és szakterületen alkalmazhatja. A kreatív munka felé érdeklődők elmélyedhetnek a 3D animációban, a webdesignban vagy akár a márkaépítésben is. A kutatásra vágyó fiatalok csatlakozhatnak a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kezdeményezésekhez.


Fotók forrása: Envato Elements

Mára már a programozói tudás keresett készséggé vált még az olyan pozíciókban is, amelyek nem közvetlenül az informatikával kapcsolatosak. Ilyen például az egészségügy, a média, a kreatív munkák vagy akár az oktatás. Azoknak, akik tudnak programozni, - akárcsak egy kicsit is - önéletrajzuk kiemelkedik egy adott munkakörre jelentkezésnél. 

A munkaerőpiac változásai a digitális korban

A programozás fontos a gazdasági növekedés és az innováció szempontjából. Az IT ipar a gazdaság legtermékenyebb és leggyorsabban növekvő ágazatai közé tartozik. Ez azért van így, mert hatalmas rá az igény, és sok pénzt is fordítanak rá. A programozási készségek lehetővé teszik az egyének és a cégek számára, hogy új termékeket, folyamatokat és üzleti modelleket hozzanak létre.

A folyamatos digitális átalakulás több távmunka-lehetőséget nyitott meg, és ez egyre csak bővül. A technológia fejlődésével a vállalkozások ma már a világ bármely pontjáról felvehetnek alkalmazottakat, így a dolgozók nincsenek helyhez kötve és jóval nagyobb szabadságot élvezhetnek. Ez olyan új munkalehetőségeket teremtett meg, amelyek korábban nem is léteztek, vagy legalábbis nem ilyen formában.

A programozó képzés jelentősége

A számítógépek megértése és a programozás alapjainak elsajátítása segít a gyerekeknek abban, hogy megértsék a mai modern világ működését. Azt is megtanítja nekik, hogy a szoftvermérnökök miként használják a logikus és a kritikus gondolkodást a problémák kreatív megoldásához. 

A programozás egyre inkább olyan tudássá válik a munkaerőpiacon, amely elengedhetetlen. Egy hatékony programozó képzés megfelelően fel tudja készíteni gyermeked a technológiailag rohamosan fejlődő világra. Egy ilyen képzés során a gyermeked megismerkedhet a programozás alapjaival, a leginkább használt kódolási nyelvekkel és a szoftverfejlesztéssel. Ez segít neki kialakítani a logikus és kritikus gondolkodást, a jó problémamegoldó készséget és megtanítja a hatékony csapatmunkára is, amely mind a tanulmányai, mind pedig a későbbi karrierje során rendkívül hasznos lehet számára.


Fotók forrása: Envato Elements

A modern munkaerőpiac követelményei a programozók számára

Egy programozás kurzus során gyermeked megismerkedhet nem csak az általános programozási ismeretekkel, de emellett az előtérbe kerülő specifikus nyelvekkel és keretrendszerekkel is. Megtanulhat mindent az adatelemzésről és a mesterséges intelligenciáról (AI), amelyek mind kulcsfontosságú szerepet töltenek be napjainkban. 

Továbbá betekintést nyerhet:

  • A felhő alapú technológiákba,
  • az adatközpontú infrastruktúrákba, 
  • az agilis és scrum módszertanok alkalmazásába, 
  • a projektmenedzsmentbe, és
  • a UX/UI tervezési alapokba.

A fenti szakterületeken felül a programozás elsajátítása során jelentősen fejlődik a gyerekek logikus és kritikus gondolkodása, kreativitása, koncentrációja és a problémamegoldó képessége is. Ezek mind olyan készségek, amelyek elengedhetetlenek lesznek a jövőben. 

Képzési lehetőségek és karrierútvonalak

A Logiscool programozás kurzusainak elvégzését követően a diákok nemcsak hasznos tudásra, hanem olyan fontos készségekre is szert tesznek, amelyek a jövőben nemcsak az informatikai karrierben, hanem bármely területen végzett munkakörben nagy előnyt jelentenek majd. Gyermekednek érdemes ezért a programozást minél fiatalabb korban elkezdenie, hogy később minél több karrierút közül tudjon választani.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Humoros locsolóversek apáknak!

Humoros locsolóversek apáknak!

Hamarosan itt a locsolkodás ideje, ezért csokorba szedtük, ha nem is a legszebb húsvéti, de vicces locsolós verseket apáknak. A szép és hagyományos locsolóvers mellé, minden férfinak kell a tarsolyába egy humoros vers is... Mert hát a lányok várják ám azt is!
Ugrás az oldal tetejére