Jelenlegi hely

Akadálymentesített online bábszínházi előadások Debrecenből

Akadálymentesítve online? Igen, gondoltak a siketekre és nagyothallókra, és természetesen a vakok és gyengénlátók is élvezni tudják majd a Vojtina Bábszínház tavaszváró matinésorozatát!

A Vojtina Bábszínház az áprilisi és májusi vasárnap délelőttöket is izgalmassá szeretné tenni az online vetítéseikkel!  

Ezúttal azonban mindenkit hozzá szeretnének segíteni a teljes élményhez.

A siketek és nagyothallók valamint a vakok és gyengén látók is akadálymentesítve kapcsolódhatnak be a Vojtina vasárnapi Tavaszjárásaiba!

A szokásos műsort 10 órától JELELVE láthatja a nagyközönség.

Két vetítést is tart a Bábszínház ezen a napon, ugyanis ezt egy NARRÁLT vetítés is követni fogja 11 órától, amely a vakok és gyengénlátók számára fogja segíteni a befogadást.

A Vojtina Bábszínház alkotói 2004 novemberétől kezdve következetesen törekednek arra, hogy olyan gyerekeknek is programokat nyújtsanak, akik fejlődésükben eltérnek ép társaiktól. A debreceni bábszínház meggyőződése szerint a speciális intézményen kívüli élmény és tapasztalatszerzés az egyik legfontosabb, amit a Vojtina nyújthat. Továbbá a foglalkozások teret engedhetnek ép gyermekekkel való kapcsolatfelvételre, más, számukra ismeretlen személyekkel való találkozásokra. A bábjáték eszközeit felhasználva kialakítható a mássággal szembeni tolerancia.    

Előadások

2021. 04. 18. Vasárnap

10 óra: Tavaszjárás Ábránddal (jelelt): A nagyközönségnek valamint a siketek és nagyothalló közönség számára  

11 órától: Tavaszjárás Ábránddal (narrált): A vak és gyengénlátó közönség számára  

Tavaszjáró alkalmaikon Ábránd lesz a túravezetőnk, aki elkalauzol bennünket a mozgás, a daltanulás és a mesék világába.  „Mozgassuk meg együtt izmainkat, frissüljünk fel énekléssel és zárjuk a délelőttöt meséléssel!  Zsongjunk együtt akadályok nélkül!”

A Vojtina Bábszínház Facebook eseményét ITT találod!

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére