Jelenlegi hely

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 

Hatalmas harcok, viták, osztálypénz számolgatások zajlanak ilyenkor a szülői közösségekben, melyik pedagógust mivel lepjenek meg az évvége, pedagógusnap, ballagás alkalmából. Jószándékúan személyre szabott örök emléket szeretne nekik adni az osztály.

Aztán lesz belőle felesleges lom, giccsparádé... 

Igen, hallom a hangokat, hogy örüljön neki, ha kap valamit! Köszönjük eme mély érzelmekkel megáldott építő kritikát, de ne is induljunk el ezen a gondolati síkon! Nem ő kérte az ajándékot, mi szeretnénk neki örömet okozni. Megköszönni az iskolaévbeli szeretetét, kitartását, türelmét. 

Forrás

De mit is kezdjen egy ember az évek alatt összegyűlt több tucat bögrével, tálcával és bonbonierrel?

A tanár is ember, szeretné a maga izlése alapján berendezni a házát. Nem könnyű eltalálni, mi az, ami valóban tetszene neki, ha már tárgyakról beszélünk. Ha van rá mód, és valaki ismeri a családtagjainak egyikét esetleg kapcsolatba tud vele lépni valamely közösségi felületen, az sokat segíthet. Ha vaktában lődözünk, az is elsülhet jól. 

A klasszikus virág, csokoládé, ital, könyv

Ez sosem megy ki a divatból! Azért arra figyeljünk, hogy inzulinrezisztenst ne bonbonnal, az absztinenst pedig pálinkával lepjük meg. A virág is lehet rengeteg féle: frissen készített csokor, cserepes virágzó kerti vagy szobanövény, levéldísznövény vagy épp selyemvirágból dísz. Ha nincs jó ötletetek, egy virággal még soha nem sértettek meg senkit.

Forrás

A könyv már nehezebb, ehhez figyelni kellett órán, kitől idéz. A legújabb megjelenésű könyvek biztos még nincsenek ott a polcán. A blokkot tedd zárt borítékba, és add át azt is, ha mégis meglenne, ki tudja cserélni.

Személyre szabott élmények

Egy kor után már jobban örülünk az élményeknek, mint a tárgyaknak. Egy különleges workshop, kirándulás, színházbérlet, kiállításbelépő, utalvány a wellness központba nagy meglepetés tud lenni. Egy alkalom, mikor ő kap törődést, figyelmet, humort, élményt. 

Kézzel készített, kézműves és társaik

Az egyediség jó dolog, ha jó helyen alkalmazzuk. A szakadt kedvenc bőrtáskája helyett egy új nagy öröm lehet. Egy különleges borítású tanári zsebkönyv, évtervező notesz hasznos és egyedi. De egy falióra az ovis csoport jelével vagy egy párna az összes gyerekről készült képpel kevésbé vonzó. 

Forrás

Emlékek

Az együtt töltött évek alatt rengeteg közös kép készülhetett az osztályról. Kérjétek meg a gyerekeket hogy pár mondatban írják le egy kedves emléküket, miért szeretik a tanárukat. Készítsetek egy-egy fotót róluk a búcsú alkalmából és kutassátok elő azt a bizonyos elsős tábla előtt olvasós képet, ami mindenkinek van. Belekerülhet a közs kirándulásokról is néhány kép. Ebből már klassz kinyomtatható albumot tudtok létrehozni, mely örök emlék marad a tanáraiknak. 

Forrás

Még több ötletet ebben a cikkünkben találsz.

ADL - Debrecenimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Jöhet egy nyári piknik? Piknikezni klassz dolog, olyan, mintha kivinnéd a vacsorát a parkba. Nem kell aggódni a morzsákért, a kézzel evés esetlegessége miatt az etikettért. Valahogy mindenki lazább, jókedvűbb és éhesebb is persze. Játszhattok, dumálhattok, kütyümentesen a zöldben... lehet csajos, romantikus, borozgatós vagy gyerekes, a jó hangulat és élmény garantált!
Ugrás az oldal tetejére