Jelenlegi hely

Te tudsz (jól) fagyasztani? - A "Havi egy főzés" tanfolyamon megtanulhatod minden csínját-bínját!

Az ételek fagyasztásához semmilyen tartósítószert nem kell használni. A fagyasztást, mint tartósítási módszert már régóta ismeri az emberiség, de a fagyasztószekrény adta lehetőségeket csak kevés háziasszony használja ki.

Ezzel én is így voltam...

A fagyasztószekrény sokáig csak akkor jutott eszembe, ha mirelit zöldséget, jégkrémet :), a később elkészítendő húst akartam tárolni, vagy nem volt szívem kidobni a megmaradt bolognait, pörköltet.

Amikor szembe jött velem Zaláné Csörsz Eszter, a háromgyerekes, dologozó anyuka által kifejlesztett "Havi egy főzés" módszer, új világ nyílt meg előttem: amivel rengeteg időt tudok megspórolni!

Méghozzá úgy, hogy nem félkész, ki tudja mi mindennel teli ételek kerülnek a család asztalára, hanem a jól megszokott, kedvenc ételeink.

Most már tudom, hogy a fagyasztóm arra is alkalmas, hogy

előre elkészítsem, vagy előkészítsem a következő hét, vagy akár  hónap ételeit,

így a hétköznapi rohanásban már nagyon ritkán fordul elő, hogy tésztát tésztával eszünk, mert az egész napi lótás-futás után már csak arra marad időm és energiám.

Korábban a fagyasztással kapcsolatos ismereteim - valljuk be - elég hiányosak voltak. 

  • Egyáltal mi az, amit le lehet fagyasztani?
  • Mit és meddig tárolhatok a fagyasztóban?
  • Miben tároljam az ételeket?
  • Hogyan fagyasszak és hogy olvasszak ki?

A 40  leckéből álló, minden részletre kiterjedő "Havi egy főzés" online tanfolyamon mindez megtanulható, méghozzá saját tempóban, kérdezési  lehetőséggel.

Lássuk, miről szól a tanfolyam!

Eszter elmesélte, hogy milyen témákat ölel fel a tanfolyam.

A fagyasztás alapjai        

  • Átvesszük, mit lehet fagyasztani, és mit nem
  • Megtudhatod, melyik ételt meddig tárolhatod a fagyasztóban
  • Megbeszéljük a fagyasztás alapvető lépéseit
  • Megtudhatod, mi az úgynevezett “hármas szabály”

Eszközigény 

  • Megbeszéljük, hogy milyen eszközökre van szükséged az étel elkészítéséhez
  • Tisztázzuk, miben tárold az ételeket a fagyasztóban
  • Mire van szükséged a sikeres fagyasztóban tároláshoz

Vásárlás, menütervezés

  • Beszélünk az anyagiakról, mire figyelj, hogyan tudsz spórolni
  • Vásárlási tippeket kapsz,  mire figyelj vásárlás előtt, alatt, után
  • Terveket készítünk, hogy később minden alapanyag a rendelkezésedre álljon 
  • Elmondom, mit vigyél magaddal a vásárláshoz

Főzés

  • Megbeszéljük, milyen teendőket kell elvégezned a főzés előtt
  • Megismerheted a fagyasztóba főzés négy típusát
  • Átvesszük a főzési stratégiát, hogy gyorsabban végezz a főzéssel
  • Megtudhatod, hogyan jelöld az ételeket, hogy minden információt tudj róluk

Tárolás

  • Megmutatom, hogyan célszerű lefagyasztani az ételeket 
  • Elmondom, hogyan tudsz helyet “spórolni” az ételekkel 
  • Megtudhatod, mi a teendőd áramszünet esetén

Olvasztás

  • Megtudhatod, miért nem a mikróban olvasztás a legjobb módszer
  • Bemutatom, hogy a különböző típusú ételeket hogyan olvaszd ki 
  • Elmondom, mit tegyél, ha elfelejted kivenni az ételt a fagyasztóból

Extra tippeket is megosztok veled, mint például :

  • egy alapételből hogyan készíthetsz több féle ételt
  • mit tegyél azokon a napokon, amikor egyszerűen semmi sem jön össze
  • hogyan oldd meg a főzést, ha nincs időd egyszerre egy egész hónapra megfőzni

Legyél profi a fagyasztásban most Imami  kedvezménnyel!

Több, mint 130 fagyaszható étel receptjét tartalmazó Receptbazárt is találsz a haviegyfozes.hu oldalon, ééés

Imami olvasóként most 15% kedvezménnyel juthatsz hozzá a tanfolyamhoz és a receptekhez is! Kuponkód: pecsimami, MEGRENDELÉS ITT!


 

Érdekel a téma, de még nem szeretnél elköteleződni?

Szeretnél többet tudni a fagyasztásról és a "havi egy főzés" módszerről?

Eszter ingyenes email sorozatban mutatja be a legfontosabb lépéseket, a havi egy főzés folyamatát:

EZ JÓ, KÉREM A SOROZATOT!


Miért tudok neked segíteni?

Zaláné Csörsz Eszter vagyok, 2014-ben kezdtem el ételeket előre megfőzni és lefagyasztani, az első gyermekem születése előtt. Teszteltem a módszert egy, kettő, majd három pici gyermek mellett.

Tudom, hogy milyen nehéz beosztani az időt, hiszen én magam is kisgyermekes édesanya, dolgozó nő és feleség is vagyok. 

Szeretek főzni, de nem akarom az időm nagy részét a konyhában tölteni. Szeretek ott lenni a nagy családi pillanatoknál, hétvégén ha a gyerekek hagynak, akkor kicsit lustálkodni, majd nyugodtan, közösen megreggelizni.

Elmenni kirándulni, sétálni, játszóterezni, anélkül, hogy rohanom kellene haza főzni. 

A gyerekeimnek már azt a szemléletet szeretném átadni, hogy egy nőnek nem mindig a konyhában helye, mégis képes saját maga elkészíteni a család ételeit. 

Imádom, hogy szinte minden helyzetre fel tudok készülni, legyen szó költözésről, nyaralásról, betegségről vagy akár egy gyermek születéséről. 

 

Szerkesztette és a tanfolyamot ajánlotta:

Gellén Nóra

- Pécsimami - 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

Több kardinális problémával szembesülhet napi szinten egy anyuka, ha a "mit együnk ma?" téma kerül szóba. Az első a „gyorsan valami meleget, laktatót” kérdése. A másik inkább a tálaláskor merül fel: a „már megint ez van? Tegnap is ezt ettük!” – felháborodott gyermekhangon szinkronizálva. Erre a két kérdéskörre alakult ki nálunk ez a „3az1ben” megoldás.
A legrövidebb éjszaka - Szent Iván-éj

A legrövidebb éjszaka – Szent Iván-éj

Idén június 21-én lesz az év leghosszabb napja, vagyis a legrövidebb éjszakája, melyet a hagyomány szerint Szent Iván-éjnek neveznek. A nyári napforduló ünnepe a kereszténységet megelőző korokból ered. A világ minden táján örömtüzeket gyújtanak, ami mutatja a fény és a világosság győzelmét a sötétség és a halál felett, ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. A szerelem, szenvedély, a termékenység, örök megújulás és a megtisztulás varázslatos éjszakája is ez.
Epret a sütibe, salátába!

Epret a sütibe, salátába!

Az eperszezon kellős közepén kihagyhatatlan lehetőség kipróbálni egy-egy új epres sütireceptet vagy különleges salátát a friss gyümölcsből. Mi kipróbáltuk, és gyorsan fotóztunk, mert kicsi a család de nagy az étvágyuk!
A napfény ereje

Zöldnek lenni trendi! Még nem készültem fel!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de az én vállamra villámcsapásként zúdult rá a szünidő kezdete. Igen, minden dátum be volt jegyezve a határidőnaplómba, és a nyáriszünet komplett terve is készen állt- mégis hatalmas kérdőjelekkel mentem a fiaimért az utolsó tanítási napon. 
Ugrás az oldal tetejére