Jelenlegi hely

Gombás szelet lépésről lépésre

Gombás szelet: ha szereted a gombát, akkor most rátaláltál egy olyan receptre, amit nagyon fogsz szeretni és még változatosan is el tudod készíteni.

Pap Zsuzsa írása

Gombás szelet recept

Hozzávalók 4 személyre

 

  • 80 dkg jól szeletelhető sertéshús (karaj, tarja, comb, lapocka, oldalas csont nélküli része)

  • 15 dkg húsos szalonna

  • 2 evőkanál liszt

  • 1 nagyobb fej hagyma 

  • 1 db zöldpaprika 

  • 1 db nagyobb, vagy 2 db kisebb paradicsom 

  • 30 dkg gomba (termesztett csiperke – esetleg megbolondítva kevés erdei gombával)

  • fűszerek: só, bors, hústól és ízléstől függően majoránna, zsálya, rozmaring, néhány szál petrezselyem

  • 2 dl tejföl - feltételesen (tejföl nélkül is nagyon jó)

 

Előkészítés

  • A húst megmosod, letörölgeted róla a vizet, felszeleteled és kissé kiklopfolod, mindkét oldalán megsózod és megfűszerezed.

Hússzeletek előkészítve

  • A szalonnát, hagymát, zöldpaprikát és paradicsomos kis kockákra vágod.
  • A gombát megmosod folyó víz alatt és felszeleteled. 


Gombás szelet elkészítése

 

  • A szalonnakockákat egy serpenyőben kiolvasztod. A pörcöket kiszeded.

Szalonnakockák kiolvasztva

Szalonnakockák kiolvasztva, pirítva

  • A hússzeleteket lisztbe forgatás után a szalonna zsírján mindkét oldalán átsütöd, tányérba kiszeded.

Hússzeletek lisztbe forgatva

Hússzeletek átsütése gombás szelethez

  •  A zsíron megdinszteled a hagymát, hozzáadod a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot.

A megdinsztelt hagymához adjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot

  •  Rövid párolás után hozzáadod a gombát. A gomba levet fog ereszteni, 5 percig együtt párolod a többi zöldséggel.

A zöldségekhez adjuk a gombát

  • Visszateszed a húst a raguba és fedő alatt addig párolod, amíg a hús megpuhul.

Fedő alatt pároljuk, amíg a hús megpuhul

  • Az étel elkészült.

  • Ha tejföllel szeretnéd tálalni, akkor szedd ki a hússzeleteket, tedd bele a tejfölt és forrald át.

  • Ezt követően visszarakhatod a húst a tejfölös szószba és tálalhatod.

A gombás szelet ízlés szerint tejföllel is dúsítható

 

Tálalás

Tálalhatod

Gombás szelet krumplipürével tálalva

Gombás szelet nokedlival tálalva

  • metélt tésztával.

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Sajtburger leves - A folyékony buresz, amiben a gyerek észre sem veszi a zöldséget!

Sajtburger leves - A folyékony buresz, amiben a gyerek észre sem veszi a zöldséget!

Ugye ismerősek azok a világvége-hangulatú pillanatok, amikor a hűtő előtt állsz, és azon gondolkodsz, mi a csudát főzz? Közben a család olyan válaszokkal támogat, mint „mindegy”, „nem tudom”... 
Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Ferenc, János, Borbála, Mikulás... igazán gazdag jeles napokban és különleges alkalmakban december hónap. Mit is csináltak régen elődeink? Honnan tudták, milyen időjárásra számíthatunk vagy kinek hogy hívják majd a jövendőbelijét? 
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 75. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Egy tészta és sok szósz

Egy tészta és sok szósz

Van itthon egy kis hús, egy kis ez, egy kis az, de mi legyen belőle? Persze a fénysebességénél is gyorsabban, az sem baj, ha a maradékok is eltűnnek… Na erre ideálisak a szószos tésztaételek és egytálételek.
Ugrás az oldal tetejére