Jelenlegi hely

Gombapaprikás - Kipróbált recept lépésről lépésre!

Gombapaprikás: nem más, mint gombapörkölt tejföllel behabarva. A tejfölös habarás szükségtelenné teszi hozzá a salátát (ha mégis: uborkasaláta illik hozzá).

Gombapaprikás recept

Elkészítési idő: 55 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 1 kg gomba (termesztett csiperke
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál piros édes fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 lapos evőkanál liszt
  • 1 kis csokor petrezselyem

Előkészítés

  • A gombát megtisztítod, megmosod. Ne áztasd, mert sok vizet vesz fel.
  • Feldarabolod (ne túl vékonyra).
  • A hagymát felaprítod, a zöldpaprikát, paradicsomot is feldarabolod. Ha zavar a paradicsom héja, tedd egy-két percre forró vízbe, utána a héjat könnyen eltávolíthatod.
  • A petrezselymet apróra vágod.

A gombapaprikás elkészítése

1.    A zsírt egy lábasban felolvasztod.

2.    Megpárolod benne a hagymát és a zöldpaprikát.

Gombapaprikás - Így dinszteld a hagymát

3.    Leveszed a tűzhelyről, beleteszed a pirospaprikát, elkevered, hogy a zsírban feloldódjon.

Gombapaprikás

4.    Hozzáadod a paradicsomot. Levet fog engedni, így a paprika nem fog leégni (keserű lenne). 

Gombapaprikás

5.    Nagyon kevés vizet teszel hozzá.

6.    Ráteszed a feldarabolt gombát, megsózod és fedő alatt puhára párolod.

Gombapaprikás

Gombapaprikás

7.    Közben elkészíted a habarást: a tejfölben jól elkevered a lisztet, majd annyira felhígítod a gomba levével, hogy önthetővé váljon.

8.    A habarást keverés közben hozzáöntöd a gombához, jól elkevered és felforralod.

9.   A habarást keverés közben hozzáöntöd a gombához, jól elkevered és felforralod. 

Gombapaprikás

10. Ha hígnak találod, forrald egy kicsit tovább, ha túl sűrű lett, kevés vízzel felhígíthatod.

 

A gombapaprikás tálalása

Tálald nokedlival vagy kifőtt tésztával. Az egészet szórd meg a vágott petrezselyemmel. Ha hozzájutsz knédlihez, azzal is finom lesz.

Gombapaprikás

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei. 

 

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 75. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Egy tészta és sok szósz

Egy tészta és sok szósz

Van itthon egy kis hús, egy kis ez, egy kis az, de mi legyen belőle? Persze a fénysebességénél is gyorsabban, az sem baj, ha a maradékok is eltűnnek… Na erre ideálisak a szószos tésztaételek és egytálételek.
11 dolog, amire az utazás tanított

12 dolog, amire az utazás tanított

Szélesebb látókör, inspiráció, problémamegoldás, mélyülő önismeret, újabb nézőpontok… Minden utazás tanít valamit.
Bátor ötletek Karácsonyi pulcsikhoz

Bátor ötletek Karácsonyi pulcsikhoz

A legtöbb anyuka jól tudja: kevés az idő, mégis szeretnénk csinosan, kényelmesen és egyedien öltöztetni magunkat és a családot. Sokunknak fontos a fenntarthatóság is, ezért a kinőtt vagy megunt ruhák átalakítása, javítása és újravarrása sokkal vonzóbb, mint a kidobás. És hát valljuk be… egy kis kreatív varrással tényleg pillanatok alatt csodát lehet tenni.
Ugrás az oldal tetejére