Jelenlegi hely

Te sem fogyasztasz elég vizet? Így növelheted!

Egészségünk megőrzése érdekében nagyon fontos a hidratáltság, és mégse iszik nagyon sok ember megfelelő mennyiségű vizet. Te is szeretnél több vizet fogyasztani? Ehhez hoztam könnyen megvalósítható megoldásokat.

1. Dönts a mennyiségről!

Tűzz ki magadnak napi célokat a vízfogyasztásra! Például, próbálj meg minden nap meginni egy bizonyos számú pohár vizet.

Ha eddig napi 1 liter vizet fogyasztottál, ne akarj holnaptól napi 2 literre átállni. Hagyj időt a szervezetednek a változásra, és kis lépésben növeld a nagyobb mennyiségre!

Az is segíthet, ha minden nap vezeted, hogy mennyit fogyasztottál. Minden egyes nap, amikor fejlődtél, amikor sikerült elérni a kitűzött célt, újabb motivációt jelent az új szokásod fenntartása szempontjából.

2. Tedd könnyen hozzáférhetővé!

Ez lehet egy kulacs vagy palack az asztalodon, táskádban, ami segít abban, hogy gyakrabban igyál.

Tipp: A piacon megjelentek olyan motivációs kulacsok is, amelyek nem csupán a napi vízfogyasztás nyomon követésében segítenek, hanem pozitív üzeneteket is tartalmaznak. Mindezt gyerekváltozatban is beszerezheted.

Kép forrása: drinkingmonkey.hu

A legjobb választás az üvegkulacs, feltéve, hogy tudsz rá vigyázni. A minőségi változatok boroszilikát üvegből készülnek.

Ha üveg helyett műanyagot választanál, mindenképpen olyat keress, ami BPA mentes.

3. Állíts be emlékeztetőket!

Használj emlékeztetőket a telefonodon vagy más elektronikus eszközökön, hogy időnként figyelmeztessenek arra, hogy igyál egy pohár vizet!

Tipp: Helyezhetsz emlékeztető post-it cédulákat is jól látható helyekre.

Mindez különösen hasznos, ha túlságosan is elfoglalt vagy feledékeny vagy.

4. Igyál egy pohár vizet minden étkezés előtt!

Sokszor az emberi szervezet összetéveszti a szomjúságot az éhséggel. Így ha étkezés előtt elfogyasztasz egy pohár vizet, az segíthet eldönteni, hogy valójában éhes vagy-e vagy csak éppen folyadékra van szükséged.

A reggeli ébredés után/reggeli előtt különösen ajánlott a vízfogyasztás, hogy az éjszakai folyadékvesztést pótolni tudja a szervezet és beinduljon az anyagcsere.

5. Nem szereted a víz ízét? Ízesítsd!

Ha Te is azok közé tartozol, aki azért nem iszik vizet, mert nem szereti az ízét, próbáld meg egészséges módon ízesíteni! Használhatsz például citrom-, lime- vagy narancskarikát hozzá. Arra azonban figyelj, hogy a héja ne legyen kezelve mindenféle vegyszerrel!

Tipp: Nem tudsz lemondani a gyümölcsléről, de szeretnéd csökkenteni a mennyiségét az életedben, növelve közben az elfogyasztott vízét? Hígítsd mondjuk fele-fele arányban!

Jó megoldás még a víz ízesítésre minőségi illóolajok használata. Azonban kizárólag olyat válassz, amit belsőleg is fogyaszthatsz!

6. Alakíts ki saját rutint!

Tartós változást akkor érsz el, ha a vízfogyasztásodat tudatosan alakítod ki. Apró "trükkök" pedig mindig jól jönnek.

Nekem az segített a legtöbbet a mennyiség növelésében, hogy minden mosdóhasználat után iszok egy pohár vizet. A folyadék csökkenését a szervezetemben összekötöttem a folyadék visszapótlásával. Miután sokat gyakoroltam, olyan automatikussá vált, mint a reggeli/esti fogmosás.

Ha neked is vannak bevált praktikáid, oszd meg velünk!

Dr. Regősné Oláh Zsanett

- Szegedimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére