Jelenlegi hely

Kaotikus vagy tudatos? 2024 új esküvői trendjei

Trendkövető vagy? Esküvőre készülsz? Itt vannak a legújabb irányzatok! 

Fókuszban a személyesség, lazaság és kreativitás

Ezek az új, 2024-es esküvői trend kulcsszavai. A formális, klasszikus stílus kedvelői és a szabálykövető jellemek bizony nehezen tudják magukat elengedni az ún. messy wedding stílusban. Hozzájuk inkább a thrift core wedding stílusa állhat közelebb, mely talán a tudatos tervezés, takarékosság szabad fordítása lehetne.

Mégis mi a közös ebben a két stílusban?

Egyik sem követi szigorúan a hagyományos dekorációk és ceremónia szabályait. Közös jellemzőjük a kreativitás. Míg a messy a laza, bohém hangulatú esküvőt jelenti, addig a thrift core wedding a tudatos tervezés, az újrahasznosítás jegyében szervezett lagzit.

Furcsa vagy egyedi?

Bizonyára mindannyian részt vettünk már olyan esküvőn, ahol a megszokottól eltérő módon láttak bennünket vendégül, saját készítésű volt a dekoráció, újszerű volt a helyszín és nem is szombatra esett.

A folyton változó környezeti, gazdasági hatások eredményeképpen egyre inkább teret hódítanak az utóbbi években az egyedi, kisebb, intimebb, tudatosabb és így költséghatékonyabb esküvők.

A tökéletlenségben rejlő szépséget keresitek?

A messy wedding kifejezés a szándékosan laza és informális stílust jelenti. Mindezt merész egyediséggel, kreativitással és gyakran a hagyományos keretek felborításával párosul.

Felejtsétek el a merev, társadalmilag kötelező szabályokat, a maximalista tökéletességre való törekvést. Csak az a szabály, amit te és a párod be akartok tartani. A messy wedding korántsem kőbe vésett alapismérvei:

  • lazább ceremónia
  • bohém elegancia
  • kreativitás és egyéniség
  • ellentmondás a hagyományoknak
  • különleges emlékek
  • egyedi látásmódú fotók
  • az asszimmetria, az egyszerűség dicsérete

Mindennek ára van?

Egy hegytetőn szeretnétek esküdni, de a tetejére nem lehet behajtani az autóval? Kérjétek meg a násznépet, hogy a saját széküket megfogva gyalogolják le értetek az utolsó métereket. Igazi csapatösszekovácsoló akció lesz. Persze, a nagyit is hoznia kell majd valakinek!

A különleges ötleteket igazán akkor fogja mindenki élvezni, ha részt tud benne venni méltósággal. Nem könnyű összehangolni a vágyainkat a környezetünk hozzáállásával. De tervezéssel ezt is lehet. 
Ha már a tervezésnél tartunk, a thrift core wedding azaz a tudatos tervezés, takarékosság is kíván némi kreativitást és nyitottságot. Közel áll hozzá a környezettudatosság, a környezet védelme,  kisebb karbonlábnyomot hagy. És mi lehetne szebb ajándék, mint a Földünk tisztelete?

Még többet tudnál a thrift core wedding-ről? Ebben a cikkben részletesebben olvashatsz róla!

ADL - Debrecenimami

Képek forrása: pexels.com; Pinterest

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére