Sokan nem szeretik a lencsét levesben, főzelékben - készíts hát belőle salátát! Nálunk évek óta nagy sikere van.
Hozzávalók:
5dkg lencse
1db leveskocka
2db babérlevél
2gerezd fokhagyma
8db virsli (ne szárnyas!!!!)
1fej lilahagyma
4dl tejföl
3ek majonéz
1ek mustár
1mk porcukor
0.5mk citromlé
só
bors
A lencsét előző este (vagy néhány órára) beáztatjuk, majd vízben puhára főzzük a leveskockával, a babérlevelekkel, és a fokhagymával, majd leszűrjük.
Tipp: KUKTÁBAN FŐZNI!
A virslit megfőzzük, felkarikázzuk, a hagymát megpucoljuk, és finomra vágjuk.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, a mustárral, a porcukorral és a citromlével. Egy nagy tálban összekeverjük a lencsét, a hagymát, és a tartárt, kevés sóval és borssal ízesítjük.
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges