Jelenlegi hely

Jön a Sárkány Éve! Mire számíthatunk?

2024. február 10-én kezdődik a kínai holdújév. A kínai asztrológia szerint a Sárkány éve következik, az öt elem közül a fa kapcsolódik ehhez az évhez. 


Forrás

A sárkány a legerősebb és legtökéletesebb állat

Erőt, bölcsességet, szerencsét és jólétet képvisel.

Az ötödik állat a kínai állatöv szerint:

  • A kínai mitológiában erőteljes és szerencsés lény, mely a bátorságot, a kreativitást és az innovációt képviseli.
  • A kínai kultúrában a sárkány a szerencsét, a sikert, a becsületet, a nemességet, a hatalmat és az erőt szimbolizálja, az egészséget és a férfi elemet, a Yangot is képviseli. 
  • A sárkány egyedülálló, mert ez az egyetlen mitikus lény a kínai állatövben szereplő összes állat közül, nincs párja a tehetségnek és a kiválóságnak. A sárkány évében több gyermek születik, mint bármely másik évben.
  • Sok más kultúrában, elsősorban a nyugatiakban, úgy tekintenek a sárkányra, mint a gonoszság és a sötétség szimbólumára. Kínában azonban a sárkányt a birodalmi hatalmat és tekintélyt képviselő szimbólumnak tekintik.

A sárkány személyiségjegyek

  • Karizmatikusak, intelligensek, magabiztosak, erősek, természetüknél fogva szerencsések és tehetségesek. Mindenben, amit tesznek, hajlamosak arra, hogy a legjobb tudásuk szerint, magas színvonalon csinálják.
  • Ambiciózusak, kalandvágyók és rettenthetetlenek. Van bennük önbizalom, függetlenség és jövőkép. Nem félnek megvalósítani álmaikat és céljaikat.
  • Erőteljesek, végtelenül energikusak, tele életerővel, célorientáltak, de idealista és romantikus, egyben látnoki vezetők. Pontosan tudják, kik ők, és ők rendelkeznek a legélesebb önérzettel a kínai asztrológia 12 zodiákusa közül.

A sárkányok és az elemek

A sárkány az öt elem egyikéhez is kapcsolódik: fa, tűz, föld, fém vagy víz. Minden elem más személyiséget és sorsot ad a sárkánynak.

  • Tűzsárkány (1916, 1976): szenvedélyes és karizmatikus. Energiát, lelkesedést és magabiztosságot sugároz mindenben, amit csinál.
  • Földsárkány (1928, 1988): stabil és megbízható. Keményen dolgozik, hogy gyakorlatiassággal, szorgalommal és fegyelemmel elérje céljait.
  • Fémsárkány (1940, 2000): nemes és kifinomult. Eleganciájával, kecsességével és kifinomultságával lenyűgöz másokat.
  • Vízsárkány (1952, 2012): rugalmas és intuitív. Sokoldalúan, találékonyan és kreativitással alkalmazkodik a különböző helyzetekhez.
  • Fasárkány (1964, 2024): optimisták, ambiciózusak és kalandvágyók. Szeretnek új ötleteket felfedezni és kihívni magukat. 

Forrás

Sárkány vagy, de melyik?

A holdnaptár változó dátumokkal rendelkezik, amelyek a holdfázisoktól függenek, így a kínai holdújév eleje és vége nem esik egybe a Gergely-naptárral.

Ha Sárkány jegyében születtél, a születési dátumod az alábbi időszakok közé esik:

  • 2012. január 23. – 2013. február 9.
  • 2000. február 5. – 2001. január 23.
  • 1988. február 17. – 1989. február 5.
  • 1976. január 31. – 1977. február 17.
  • 1964. február 13. – 1965. február 1.
  • 1952. január 27. – 1953. február 13.

Mire számíthatunk a 2024-es fasárkány évben?

Történelmileg az utolsó fasárkány évben - 60 évvel ezelőtt -, az Egyesült Államok a történelem legerősebb földrengését élte át Alaszkában, 9,2 magnitúdóval. Megállapodtak az Angliát Franciaországgal összekötő La Mancha csatorna alatti  "Csalagút" építéséről és Erzsébet királynő átadta a negyedik függőhidat Skóciában. A NASA útnak indította a Mariner űrszondáját Mars tanulmányozására. 

A Nyúl 2024. február 4-ig marad hatalmon és uralkodik, ezért a világ egész januárban stabil kezdet elé nézhet. Február 4-e nagyon fontos és varázslatos nap a szoláris feng shui naptárban, függetlenül attól, hogy mikorra esik a holdújév, hivatalosan ez az a nap, amikor a Sárkány először érezteti jelenlétét. Február 10-én túl a dolgok kezdenek érdekessé válni, mivel a sárkányéveket az aktivitás és a reakció jellemzi. A 2024-es sárkányhoz kapcsolódó elem az erős yang fa. Az öt elemes ciklusban a fa táplálja a tűz elemét, így a Sárkány egyre erősebb lesz. Egy izgalmas, kiszámíthatatlan és változékony évre kell felkészülni.

 „Nem lesz egyetlen unalmas pillanat sem” – ez a 2024-es Sárkány év jelmondata!


Forrás

Ha változásra vágytál, de nem tudtál elindulni, akkor ennek az évnek az energiája segíteni fog, különösen a nyári hónapokban. A hátránya, hogy ugyanez az energia számos közösségben okoz majd folyamatos nyugtalanságot.

2024-ben a környezet is nagyobb hangsúlyt kap, a klímaváltozással a középpontban. A vízelem hiánya megboríthatja az egyensúlyt, mely sok területen árvizet és destabilizációt okozhat, például földcsuszamlásokat. Ez az év arra ösztönöz bennünket, hogy több fa ültetésével segítsük a Földet és fordítsunk figyelmet az erdők gondozására is!

A feng shui szemszögéből nézve ebben az évben domináló szám a hármas, ami szintén a fa elemhez kapcsolódik.

Sok mennydörgést és villámlást jelezhet, hirtelen viharokat hozhat.

A 60 évvel ezelőtti eseményekhez hasonlóan 2024-ben is elsőbbséget élvezhet az alagutak és hidak építése, a digitális technológia és a robotikai fejlesztések, komoly áttörésekre lehet számítani az egészségügyben. Az év fa elemének intelligenciája fel fogja erősíteni a tudományos fejlődést, összeségében felkavaró évre számíthatunk, többnyire pozitív innovációkkal, melyben a mesterséges intelligenciának is lehet jelentős szerepe. 

Izgalmas távlatok

A következő év egy 20 éves izgalmas, változásokkal teli feng shui ciklus kezdete, mely 2044-ig tart, ugyanakkor egy hosszú 180 éves ciklus befejező része is. Ezt a 20 éves ciklust a tűz eleme és a kilences szám uralja majd. A tűz minden olyan dolog, ami az élethez, a hatalomhoz és a kényelemhez fűződik. A kínai kultúra úgy véli, hogy a kilences szám szerencsés, a befejezés szerencséjét is jelenti, így biztosítja azt, hogy amit elkezdünk, azt sikeresen be is fogjuk fejezni. A kilenc a tűz eleméhez is kapcsolódik. A tűz minden fénylő és fényes dolgot is képvisel, ami fényt bocsát ki, ide kapcsolódik a nyár, a meleg, a Nap, a napfény is.

Várhatóan a jövőbe látó vezetők, újítók és problémamegoldók ideje lesz. 

Az előrejelzések szerint 2024 kiváló év lesz új projektek elindítására, új lehetőségek felfedezésére, értékteremtésre - akár saját, akár mások számára.

Az üzleti élet legígéretesebb ágazatai a digitális pénzügyek, a "blokklánc", a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság és a napenergia. Ezeket az iparágakat az innováció és az élvonalbeli megoldások iránti kereslet vezérli. Ahhoz, hogy sikeresek lehessenek a versenypiacokon, a vállalkozásoknak új technológiákat kell felfedezni, és hatékonyan kell kommunikálniuk.

A 2024-es év azért különleges, mert a sárkány erejének és a fa kreativitásának ritka kombinációja rendkívüli hatást gyakorol a megújulásra, a fejlődésre. 

Ebben az évben valósítsd meg álmaidat, ugyanakkor légy nagylelkűnek, együttérzőnek és hűséges a barátaiddal! 

2025. január 28-én zárul ez az év, a következő  fasárkány év 60 év múlva 2084-ben lesz.

 

források: chinahighlights.com, chinesenewyear.net › zodiac

- Kaposvárimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére