Jelenlegi hely

Mire figyeljünk ingatlanvásárlás során?

A saját ingatlan megvásárlása mindenki életében fontos esemény – és jó esetben hosszú távú befektetés. Ez a folyamat azonban nagy odafigyelést és sok előzetes ismeretet igényel, hiszen számos buktatóval is szembe találhatjuk magunkat az adásvételi procedúra során. Szerencsére ha szem előtt tartjuk a legfontosabbakat, mindenki előtt nyitva áll a problémáktól mentes lakásvásárlás lehetősége. Ehhez adunk most néhány tippet: tarts velünk!

Fogadjunk fel egy tapasztalt ügyvédet

Nem kertelünk: a sikeres és zökkenőmentes lakásvásárlás sarkalatos pontja nem más, minthogy találjunk egy ingatlanjogban járatos, megbízható ügyvédet. Ennek egyik oka természetesen a jogszabályi előírás: ennek megfelelően kizárólag ügyvéd ellenjegyzésével történhet az ingatlanvásárlás. A másik ok pedig az, hogy egy ilyen bonyolult folyamatom mindig nagy segítség, ha szakértő navigál végig. Érdemes ugyanakkor olyan ügyvédi irodát választani, ahol rugalmasan kezelik az ingatlanjogi konzultációkat, és nem rabolják az időnket fölösleges találkozókkal. „Mi inkább az e-mailen és telefonon lezajló, gyors egyeztetéseket preferáljuk: debreceni vagy nyíregyházi irodánkban csak az első találkozáskor és a dokumentumok hitelesítésekor szükséges személyesen jelen lenni a feleknek. Ezzel az ügyvédi díj is mérséklődik” – mondja Dr. Bodó Gergely. „Ez viszont nem megy a részletes tájékoztatás rovására: mindent érthetően magyarázunk el, és készségesen választ adunk a felmerülő kérdésekre.”

Gondoskodjunk előre a finanszírozásról

Az ingatlanvásárlás nagy lépés, ennek megfelelően pedig nagy költségekkel is jár. Nagyon gyakori, hogy ehhez hitelfelvétel szükséges – ami teljesen rendben is van, ha kellő körültekintéssel járunk el. Fontos, hogy első körben részletesen járjunk utána a különböző lehetőségeknek, ne legyünk restek több pénzintézetet is felkeresni, és érdeklődni az opciókról. Lényeges ugyanakkor természetesen az is, hogy időben meggyőződjünk arról, hitelképesek vagyunk-e.

Óvakodjunk a hirtelen döntésektől

Amikor megtekintünk egy szimpatikus lakást, nehéz elengedni a fejünk felett lebegő nyomást: mi lesz, ha most nem tudunk dönteni, és valaki elviszi előlünk? Bármennyire is érthető az izgalom, hirtelen felindulásból sosem szabad dönteni, ha lakásvásárlásról van szó. Az ingatlan állapotának felméréséhez bátran vegyük igénybe szakember segítségét, érdeklődjünk a szomszédoktól, és sétáljuk körbe a környéket nappal és az esti, éjjeli órákban is.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére