Jelenlegi hely

Mire figyeljünk ingatlanvásárlás során?

A saját ingatlan megvásárlása mindenki életében fontos esemény – és jó esetben hosszú távú befektetés. Ez a folyamat azonban nagy odafigyelést és sok előzetes ismeretet igényel, hiszen számos buktatóval is szembe találhatjuk magunkat az adásvételi procedúra során. Szerencsére ha szem előtt tartjuk a legfontosabbakat, mindenki előtt nyitva áll a problémáktól mentes lakásvásárlás lehetősége. Ehhez adunk most néhány tippet: tarts velünk!

Fogadjunk fel egy tapasztalt ügyvédet

Nem kertelünk: a sikeres és zökkenőmentes lakásvásárlás sarkalatos pontja nem más, minthogy találjunk egy ingatlanjogban járatos, megbízható ügyvédet. Ennek egyik oka természetesen a jogszabályi előírás: ennek megfelelően kizárólag ügyvéd ellenjegyzésével történhet az ingatlanvásárlás. A másik ok pedig az, hogy egy ilyen bonyolult folyamatom mindig nagy segítség, ha szakértő navigál végig. Érdemes ugyanakkor olyan ügyvédi irodát választani, ahol rugalmasan kezelik az ingatlanjogi konzultációkat, és nem rabolják az időnket fölösleges találkozókkal. „Mi inkább az e-mailen és telefonon lezajló, gyors egyeztetéseket preferáljuk: debreceni vagy nyíregyházi irodánkban csak az első találkozáskor és a dokumentumok hitelesítésekor szükséges személyesen jelen lenni a feleknek. Ezzel az ügyvédi díj is mérséklődik” – mondja Dr. Bodó Gergely. „Ez viszont nem megy a részletes tájékoztatás rovására: mindent érthetően magyarázunk el, és készségesen választ adunk a felmerülő kérdésekre.”

Gondoskodjunk előre a finanszírozásról

Az ingatlanvásárlás nagy lépés, ennek megfelelően pedig nagy költségekkel is jár. Nagyon gyakori, hogy ehhez hitelfelvétel szükséges – ami teljesen rendben is van, ha kellő körültekintéssel járunk el. Fontos, hogy első körben részletesen járjunk utána a különböző lehetőségeknek, ne legyünk restek több pénzintézetet is felkeresni, és érdeklődni az opciókról. Lényeges ugyanakkor természetesen az is, hogy időben meggyőződjünk arról, hitelképesek vagyunk-e.

Óvakodjunk a hirtelen döntésektől

Amikor megtekintünk egy szimpatikus lakást, nehéz elengedni a fejünk felett lebegő nyomást: mi lesz, ha most nem tudunk dönteni, és valaki elviszi előlünk? Bármennyire is érthető az izgalom, hirtelen felindulásból sosem szabad dönteni, ha lakásvásárlásról van szó. Az ingatlan állapotának felméréséhez bátran vegyük igénybe szakember segítségét, érdeklődjünk a szomszédoktól, és sétáljuk körbe a környéket nappal és az esti, éjjeli órákban is.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Forever: enyhülés égésre, csípésre, horzsolásra...

Forever Aloe First: enyhülés égésre, csípésre, horzsolásra, torokfájásra...

Akár tél van, akár nyár, a hűtőszekrényünkből nem hiányozhat az AloeFirst (ejstd: "förszt"), ami az egyik kedvenc termékem, mert sokféle kellemetlen problémára nyújt gyors segítséget.
Karácsonyi gyors és mutatós házi készítésű ajándékok az utolsó pillanatra

Karácsonyi gyors és mutatós házi készítésű ajándékok az utolsó pillanatra

Van, ami mindig az utolsó percben jut az eszünkbe és már a költségkeretünk sem túl nagy! Van jónéhány mutatós, olcsóbb és kevésbé olcsóbb ötletünk váratlan ajándékozási pillanatokra és  gasztrománoknak.
Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ugrás az oldal tetejére