Jelenlegi hely

Mire figyeljünk ingatlanvásárlás során?

A saját ingatlan megvásárlása mindenki életében fontos esemény – és jó esetben hosszú távú befektetés. Ez a folyamat azonban nagy odafigyelést és sok előzetes ismeretet igényel, hiszen számos buktatóval is szembe találhatjuk magunkat az adásvételi procedúra során. Szerencsére ha szem előtt tartjuk a legfontosabbakat, mindenki előtt nyitva áll a problémáktól mentes lakásvásárlás lehetősége. Ehhez adunk most néhány tippet: tarts velünk!

Fogadjunk fel egy tapasztalt ügyvédet

Nem kertelünk: a sikeres és zökkenőmentes lakásvásárlás sarkalatos pontja nem más, minthogy találjunk egy ingatlanjogban járatos, megbízható ügyvédet. Ennek egyik oka természetesen a jogszabályi előírás: ennek megfelelően kizárólag ügyvéd ellenjegyzésével történhet az ingatlanvásárlás. A másik ok pedig az, hogy egy ilyen bonyolult folyamatom mindig nagy segítség, ha szakértő navigál végig. Érdemes ugyanakkor olyan ügyvédi irodát választani, ahol rugalmasan kezelik az ingatlanjogi konzultációkat, és nem rabolják az időnket fölösleges találkozókkal. „Mi inkább az e-mailen és telefonon lezajló, gyors egyeztetéseket preferáljuk: debreceni vagy nyíregyházi irodánkban csak az első találkozáskor és a dokumentumok hitelesítésekor szükséges személyesen jelen lenni a feleknek. Ezzel az ügyvédi díj is mérséklődik” – mondja Dr. Bodó Gergely. „Ez viszont nem megy a részletes tájékoztatás rovására: mindent érthetően magyarázunk el, és készségesen választ adunk a felmerülő kérdésekre.”

Gondoskodjunk előre a finanszírozásról

Az ingatlanvásárlás nagy lépés, ennek megfelelően pedig nagy költségekkel is jár. Nagyon gyakori, hogy ehhez hitelfelvétel szükséges – ami teljesen rendben is van, ha kellő körültekintéssel járunk el. Fontos, hogy első körben részletesen járjunk utána a különböző lehetőségeknek, ne legyünk restek több pénzintézetet is felkeresni, és érdeklődni az opciókról. Lényeges ugyanakkor természetesen az is, hogy időben meggyőződjünk arról, hitelképesek vagyunk-e.

Óvakodjunk a hirtelen döntésektől

Amikor megtekintünk egy szimpatikus lakást, nehéz elengedni a fejünk felett lebegő nyomást: mi lesz, ha most nem tudunk dönteni, és valaki elviszi előlünk? Bármennyire is érthető az izgalom, hirtelen felindulásból sosem szabad dönteni, ha lakásvásárlásról van szó. Az ingatlan állapotának felméréséhez bátran vegyük igénybe szakember segítségét, érdeklődjünk a szomszédoktól, és sétáljuk körbe a környéket nappal és az esti, éjjeli órákban is.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Tévhitek a gyermekneveléssel kapcsolatban I.

Tévhitek a gyermekneveléssel kapcsolatban I.

Nagyon sok megalapozatlan kijelentés, babona, népi jóslat kering a köztudatban. Ezen tévhitek eloszlatására vállalkozunk a következő néhány cikkben. 
Ugrás az oldal tetejére