Jelenlegi hely

Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér idén a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett. A Magyar Pékszövetség hetedik alkalommal rendezte meg Szent István-napi kenyérversenyét. A győztes terméknek minden évben szigorú kritériumoknak kell megfelelnie, ilyen elvárás többek között az adalékmentesség, a kovászos készítés, a kifogástalan íz, illat és állag.

Emellett a győztes megmutatja a hazai fogyasztóknak, milyen a jó kenyér, mit érdemes keresni. Megmutatja, mi az a megfizethető optimum, ami a fogyasztók legszélesebb köréhez eljutva mindenkinek lehetővé teszi, hogy csak minőségi kenyeret fogyasszon. A kiemelkedő minőségre körbefutó, versenyemblémás papírszalaggal és a Magyar Pékség védjeggyel is felhívja a figyelmet. Fontos, hogy nagyüzemi technológiával gyártható kiváló termékről van szó, nem drága luxuscikkről.

A győztes kenyér többrétű szimbólum is. Jelképezi hagyományainkat, minőség iránti elkötelezettségünket, a hazai termékek, alapanyagok iránti szeretetünket. A búza és a föld összekapcsolja az új kenyeret államiságunkkal, történelmünkkel és magyarságtudatunkkal is. Végül pedig a Görböc, ahogy a korábbi évek nyertesei is, szimbóluma a magyar sütőiparnak, amely nehéz helyzetében is őrzi szakmaiságát, érzi felelősségét, és tovább viszi, ahol kell, megújítja országunk kulináris hagyományait.

Magyar Ízek Utcája

A kenyeret megkóstolhatjátok augusztus 19-én és 20-án Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján. Idén nyolcadik alkalommal szervezik meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáját, mely az év talán legnagyobb látogatottságú gasztronómiai eseménye. Évről-évre itt kerül bemutatásra Magyarország Tortája és a Szent István napi kenyér, valamint számtalan gasztronómiai különlegesség jelenik meg az ország és a Kárpát-medence minden tájáról: karcagi birkapörkölt, kakastöke pörkölt, számtalan kiváló kézműves termék, gyömbéres kolbász, pálinkakülönlegességek, magyar halkülönlegességek, házi sörök, szatmári töltött káposzta, de malacot is sütünk nyárson a Duna partján. A Magyar Ízek Utcája idén vendégül látja a V4 nemzeteinek gasztronómiáját. A látogatók a magyar ízek mellett megkóstolhatják a lengyel, cseh és a szlovák étel és italkülönlegességeket.

Görböc, a modern mese

Bár egyre többféle kenyeret készítünk és fogyasztunk, de a nagybetűs "Kenyér" mégiscsak a búzából készült, fehér. Ezért van, hogy Szent István napi kenyerünk is ebből a kategóriából kerül ki minden évben. 2017-es győztesünk, a Kurdi Family Pék Kft. kedves, Görböc névre hallgató kenyere – amellett, hogy nagyon finom – jól jelképezi mindazt, amire a hazai sütőipar java törekszik. A szép hagyományokat harmonikusan ötvözi a tisztességes, értő szakmai munkával, a széles körű gyárthatósággal, legmodernebb innovációval.

A teljesen adalékmentes cipó neve is meseszerű. Az érmelléki Micske falu egyik dűlőjének neve ez, ahol a helyi gazdák évszázadok óta termelnek már, egyebek mellett búzát is. A Görböc a Magyar Élelmiszerkönyv alapján búzakenyér (90%-ban búzalisztből készül), de van benne egy csipet teljes kiőrlésű rozsliszt, ami különleges, selymes aromát ad a gyönyörű, aranybarna, ropogós héj mellé. A hosszú érésű, kovászos kenyér akár 72 óráig is eltartható. Bízunk benne, hogy mindenkinek ízleni fog, és minél többen keresik majd a hazai pékségekben. Lekvárral és felvágottal is ugyanolyan tökéletes.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Ferenc, János, Borbála, Mikulás... igazán gazdag jeles napokban és különleges alkalmakban december hónap. Mit is csináltak régen elődeink? Honnan tudták, milyen időjárásra számíthatunk vagy kinek hogy hívják majd a jövendőbelijét? 
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 75. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Egy tészta és sok szósz

Egy tészta és sok szósz

Van itthon egy kis hús, egy kis ez, egy kis az, de mi legyen belőle? Persze a fénysebességénél is gyorsabban, az sem baj, ha a maradékok is eltűnnek… Na erre ideálisak a szószos tésztaételek és egytálételek.
11 dolog, amire az utazás tanított

12 dolog, amire az utazás tanított

Szélesebb látókör, inspiráció, problémamegoldás, mélyülő önismeret, újabb nézőpontok… Minden utazás tanít valamit.
Ugrás az oldal tetejére