Jelenlegi hely

Legyél te a pécsi advent fényfestője!

Pályázat típusa: rajzpályázat
Korosztály:

 • I. korcsoport: óvodások
 • II. korcsoport: 6–10 éves tanulók
 • III. korcsoport: 11–14 éves tanulók

Beküldési határidő: 2020. november 20. 24.00 óra

Az Advent Pécs épületfestő gyerekrajz pályázata

Az Advent Pécs és a Zsolnay Fényfesztivál közösen épületfestő rajzpályázatot hirdet, hogy a téli, adventi időszakban is fény, szépség és kreativitás ragyogja be Pécs főterét.

Ezúttal gyerekeket hívunk alkotásra, hogy egy látványos épületvetítés keretében megmutathassák kreativitásukat, fantáziájukat és ügyességüket.

A rajzok elkészítéséhez egy mintasablont biztosítunk, ennek segítségével kell megrajzolni az alkotásokat, melyekből egy előválogatást követően kategóriánként 60-60 művet választunk ki.
A legszebb rajzokat Advent 2. és 3. hétvégéjén, sötétedés után a pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítjük a pécsi Vizuál Tipp csapatának segítségével, így azokat a nagyközönség hatalmas méretben tekintheti meg.


A pályázat témája

Az előválogatás során kiemelten értékeljük azokat az alkotásokat, amelyek tükrözik az adventi időszak szépségét, a karácsony közeledtét.

Javasoljuk, hogy a rajzok kövessék a Dzsámi épületének formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, hogy az épületfestés minél látványosabb lehessen.

A pályázatra az épület (Gázi Kászim pasa dzsámija, hivatalos felszentelt nevén Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom) szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló, azokat tiszteletben tartó alkotásokat várunk.


Korosztályok

A pályázatra három korosztályban lehet nevezni:

 • I. korcsoport: óvodások
 • II. korcsoport: 6–10 éves tanulók
 • III. korcsoport: 11–14 éves tanulók

A pályázás módja

Személyi és jogi feltételek:

 • 4–14 éves korig minden természetes személy pályázhat
 • A pályázatra egyénileg lehet nevezni, szülői és tanári segítség természetesen igénybe vehető


Technikai feltételek, javaslatok, hogy jól használd ki az épületfestés speciális körülményeit:

 • A rajzok készülhetnek bármilyen eszközzel, lényeg, hogy minél színesebbek és telítettebbek legyen. A szebb látvány elérése érdekében ajánljuk a vízfesték, filctoll vagy tempera használatát. Lehetőség szerint ne maradjon üresen fehér terület az épületen, hacsak nem szándékod kiemelni ezzel részleteket.
 • Az épület vonalain kívülre ne rajzolj, ezek a részek nem tudnak megjelenni a vetítésen.
 • A pályaművek elkészítéséhez az Advent Pécs honlapjáról (adventpecs.hu) letöltött sablont kell használni, melyet A3-as méretben javasolunk kinyomtatni, így könnyebb megrajzolni az apróbb részleteket is (nyomtatáskor válasszuk a kép méretezésénél a nyomtató margóihoz igazítást).
 • Előre kinyomtatott A/3-as sablonokat korlátozott számban a Zsolnay Negyedben található Zsolnay Infopont&Shopban (Pécs, Felsővámház u. 52.) is elérhetővé teszünk, melyek átvehetőek nyitvatartási időben (keddtől vasárnapig 9.00 és 17.00 óra között).

A pályázat beadásának feltételei:

 • Minden jelentkező csak egy alkotással indulhat a pályázaton.
 • A pályaműveket szkennelve, minimum 300 dpi felbontásban, jpg vagy pdf formátumban várjuk a gyerekrajz@zsn.hu e-mail címre.
 • Lehetőség van személyes leadásra is, ennek helyszíne szintén a Zsolnay Negyedben található Zsolnay Infopont&Shop (keddtől vasárnapig 9.00 és 17.00 óra között). Személyesen csak A/3 méretű pályázat leadására van lehetőség.
 • A pályázatnak a megadott címre a megadott határidőig be kell érkeznie.
 • A sablonon kért minden adat kitöltése szükséges, kérjük, ezt nyomtatott betűkkel töltsétek ki.


Elbírálás, szavazás

A pályázatokból egy előválogatást követően kategóriánként 60-60 művet a szervezők digitalizálnak. Az épületre kivetített és befotózott alkotásokat ABC sorrendbe rakjuk, galériákba rendezzük, így töltjük fel az adventpecs.hu rajzpályázattal kapcsolatos oldalára.

Minden korosztályban 6-6 művet fogunk díjazni, 3 díjat a közönség, 3 díjat pedig egy szakmai zsűri ítél oda.

Szavazatok gyűjtésére december 9. 17.00 órától december 18. 17.00 óráig lesz lehetőség.

Egy IP címről csak 1 szavazat adható le.

Eredményhirdetés

Eredményhirdetés december 19-én 17.00 órától lesz a vetítés helyszínén, melyet online közvetítünk. További részletek honlapunkon, illetve az Advent Pécs hivatalos Facebook oldalán.

A díjakat postai úton küldjük ki.

A nyertesek névsorának közzététele

A korcsoportonkénti első 3-3 helyezett neve december 19-én 20.00 órától az www.adventpecs.hu oldalon, illetve az Advent Pécs Facebook oldalán megtekinthető.


Szerzői és felhasználói jogok

 • A pályázat benyújtója megőrzi a pályamunkák tekintetében a személyhez fűződő szerzői jogait.
 • A pályázat benyújtója a benyújtással korlátozástól mentes felhasználási jogot biztosít a ZSÖK NKft. részére, aki a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, azzal, hogy a felhasználás során köteles a pályázó nevének feltüntetésére.
 • A pályázat benyújtója a benyújtással hozzájárulását adja ahoz, hogy a ZSÖK NKft. a pályaműről készült reprodukciót elektronikus formában sokszorosítsa, valamint nyilvánosságra hozza, illetőleg megjelentesse, és ennek érdekében a ZSÖK NKft. számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot engedélyez azzal a feltétellel, hogy a ZSÖK NKft. a pályázó nevét minden megjelenés esetén köteles feltüntetni.


Határidők

Pályázat kiírásának időpontja: 2020. november 3.

Pályázat beküldésének határideje: 2020. november 20. 24.00 óra

Alkotások bemutatásának időpontja: 2020. december 4–6. és december 11–13. 17.00–20.00

Nyertes alkotások bemutatása: 2020. december 19. és 20. 17.00–18.00

Közönségszavazás időtartama: 2020. december 9. 17.00 órától december 18. 17.00 óráig

Eredményhirdetés időpontja (online közvetítjük): 2020. december 19. 17.00

További információ

További kérdés esetén írj az alábbi e-mail címre, vagy keresd weboldalunkat:

Forrás és további info

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek: „A nevetés gyógyít” témában

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek: „A nevetés gyógyít” témában

Pályázat típusa: Videó készítőKorosztály: 16 felettNevezési határidő: 2021. január 31.
Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! avagy karácsony újrafelhasználva

A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! Avagy karácsony újrafelhasználva

Az ünnep kiváló alkalom arra, hogy a környezetünkért is tegyünk, sőt mindezt együtt is tehetjük a családdal, barátainkkal vagy kollégáinkkal. Kreativitással, előre tervezéssel csökkenthető az egyszer használatos dekorációk, csomagolások mennyisége. Ötletek, tippek, videók a képeslaptkészítéstől a karácsonyfáig!
Exkluzív ajándék az olvasóinak

Exkluzív ajándék az olvasóinknak

Sokat gondolkoztunk mi legyen az ajándék az olvasóinknak. Valami olyan, aminek igazán örültök, amit szívesen megosztotok, és ami nem terem minden üzletben (ugyebár a mai világban ilyen már nincs is J ) és amit Ti is tovább ajándékozhattok.
Ugrás az oldal tetejére